אוכל
צילום׃ חדשות 2

סמבוסק במילוי חומוס

המתכון המסורתי במילוי קטלני

צ'רלי פדידה | מסעדת אוליב ליף | פורסם 23/12/09 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 154 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבצק:

2.5 כוסות קמח
3/4 כוס מים
1 כפית שמרים יבשים
קורט מלח

למילוי:

4-5 כפות שמן
100 גרם גרגרי חומוס יבשים (שהושרו למשך הלילה)
1 בצל גדול
1 כפית כמון
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מבשלים את החומוס כ-20 דקות בסיר לחץ עם מים, מסננים וטוחנים במעבד מזון. 2. מטגנים את הבצל עד שיזהיב ומוסיפים את החומוס והתבלינים. מבשלים על אש קטנה כ-2 עד 3 דקות. 3. מורידים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

מכינים את הבצק 4 בקערה לשים את כל חומרי הבצק עד למצב הומוגני, ומתפיחים כ-10 דקות. 5. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים, לשים שוב כל חלק בנפרד, ומתפיחים כ-5 דקות נוספות. 6. לוקחים כדור בצק, מרדדים לעיגול בעובי 2.5 מ"מ, ממלאים בתערובת החומוס ומקפלים לחצי. מניחים על משטח מקומח קלות ל-10 דקות. מכינים כך את כל הכדורים. 7. מחממים שמן עמוק ומטגנים את הסמבוסקים משני הצדדים, עד לקבלת גוון זהוב.