אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

קיש גבינות, עירית ועגבניות שרי

מאפה חגיגי במילוי גבינות וירקות בטעמים מעודנים

עידו רוטמן | מחלבות גד | פורסם 12/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

280 גרם (2 כוסות) קמח מנופה
160 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
ביצה
קורט מלח
כף מים

למלית

100 גרם פתיתי קאשקבל
50 גרם בולגרית 5% של
50 גרם פטה עיזים
8 עגבניות שרי חצויות
כף עירית קצוצה

לרוטב

2 כפות (23 גרם) קמח מנופה
130 מ"ל (2/3 כוס) חלב
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
קורט פלפל שחור
קורט מלח
קורט אגוז מוסקט
2 שיני שום מרוסקות
כף גבינת קרם שמנת

אופן ההכנה:

1 להכנת תחתית הקיש: מערבבים במיקסר במהירות נמוכה את החמאה והמלח. מוסיפים את הביצה והמים ומערבבים עד להאחדת החומרים. מוסיפים את הקמח, מערבבים 4 דקות במהירות נמוכה ו-4 דקות נוספות במהירות בינונית.

2 מניילנים את הבצק ומעבירים למקרר ל-4 שעות, ואפשר גם לכל הלילה (אפשר גם לניילן היטב ולהקפיא).

3 מרדדים את הבצק ליריעה דקה שתכסה את תחתית התבנית והדפנות .

4 להכנת רוטב הרויאל: מערבבים במיקסר במהירות נמוכה את כל חומרי הרוטב פרט לקמח עד להאחדה. מוסיפים את הקמח בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.

5 להרכבת המנה: מחממים את התנור ל-150 מעלות. מגרדים את הבולגרית ופטה העיזים ומפזרים על גבי התחתית עם שאר חומרי המלית.

6 יוצקים מעל את רוטב הרויאל. אופים 50 דקות ומצננים מעט לפני ההגשה.