פוקצ'ה אליפות של אדי ממאסטר שף
הניחו עליה פטריות, בצל, בטטה או כרישה - והיא תחזיר לכם ים של אהבה. שמרים למתחילים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
לבצק:
1 ק"ג קמח שטיבל ללחם
35 גרם שמריים טריים מומסים במעט מים קרים
25 גרם מלח גס (כף)
45 גרם סוכר חום (2 כפות)
620 מ"ל מים קרים
שמן זית
לתוספות:
פרוסות בטטה, כרשה ורוזמרין
או פטריות, בצל ותימין
או עגבניות שרי וזיתי קלמטה
או פרוסות עגבניות, מוצרלה ואורגנו
אופן ההכנה:
1 שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים, מלח, סוכר, מים ו-3 כפות שמן זית, ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות.
2 מניחים להתפחה כ-45 דקות.
3 בינתיים מכינים את התוספות: בוחרים ירקות, חותכים לפרוסות, מסדרים בתבנית, זולפים שמן זית ואופים רבע שעה ב-180 מעלות.
4 כשהבצק סיים לתפוח לשים אותו לישה קצרה, ומניחים לתפיחה של עוד 30 דקות.
5 מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, ופותחים כל אחד על משטח מקומח בעזרת אצבעות משומנות. זולפים שמן זית. מפזרים אילו תוספות שרוצים, ומכניסים כל פוקאצ'ה בנפרד לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות (בטורבו) ל-12 דקות.
>> ומה לקינוח? קרם ברולה כמובן