אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פוקצ'ה אליפות של אדי ממאסטר שף

הניחו עליה פטריות, בצל, בטטה או כרישה - והיא תחזיר לכם ים של אהבה. שמרים למתחילים

אדי מזרחי | mako | פורסם 03/03/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק:

1 ק"ג קמח שטיבל ללחם
35 גרם שמריים טריים מומסים במעט מים קרים
25 גרם מלח גס (כף)
45 גרם סוכר חום (2 כפות)
620 מ"ל מים קרים
שמן זית 

לתוספות:

פרוסות בטטה, כרשה ורוזמרין
או פטריות, בצל ותימין
או עגבניות שרי וזיתי קלמטה
או פרוסות עגבניות, מוצרלה ואורגנו

אופן ההכנה:

1 שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים, מלח, סוכר, מים ו-3 כפות שמן זית, ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות.

2 מניחים להתפחה כ-45 דקות.

3 בינתיים מכינים את התוספות: בוחרים ירקות, חותכים לפרוסות, מסדרים בתבנית, זולפים שמן זית ואופים רבע שעה ב-180 מעלות.

4 כשהבצק סיים לתפוח לשים אותו לישה קצרה, ומניחים לתפיחה של עוד 30 דקות.

5 מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, ופותחים כל אחד על משטח מקומח בעזרת אצבעות משומנות. זולפים שמן זית. מפזרים אילו תוספות שרוצים, ומכניסים כל פוקאצ'ה בנפרד לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות (בטורבו) ל-12 דקות.

>> ומה לקינוח? קרם ברולה כמובן