אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

מאפה עלים מתוק

במילוי מוס תמרים ותפוחים בדבש ברוטב יין

מאיר רוזנברג | מלון רימונים גלי כנרת | פורסם 06/09/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצק עלים
כף אבקת סוכר

לקרם התמרים:

כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
כף ממרח תמרים
כף סירופ סילאן

לתפוחים בדבש:

כף חמאה
כף דבש
3 תפוחי עץ גרנד חתוכים לפלחים
2 כפות סוכר
קורט קינמון

לרוטב יין:

1 כוס יין לבן חצי יבש
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 חלמון
כפית רום

אופן ההכנה:

1 חותכים את הבצק למלבנים בגודל 6 ס"מ על 8 ס"מ, מסדרים על תבנית עם נייר פרגמנט ומניחים מעל תבנית נוספת (על מנת שהבצק לא יתנפח). אופים בחום של 220 מעלות 12 דקות 2. מקציפים שמנת וסוכר עד קבלת קצף יציב, מוספים את ממרח התמרים ואת הסילאן ומערבבים עם כף (פעולת עטיפה). 3. ממסים חמאה על מחבת בחום נמוך, מוסיפים את התפוחים מוסיפים את הדבש סוכר והקינמון וממשיכים בישול עוד כ- 5 דקות תוך כידי ערבוב. 4. הכנת הרוטב: שמים סיר כפול (בן מרי) על הגז עם מים רותחים בסיר התחתון, בסיר העליון מערבבים את כל החומרים של הרוטב יחד וטורפים במטרפה (כל הזמן) עד לקבלת רוטב חם ומוקצף, לאחר מכן מקררים את הרוטב. 5. סידור המנה: מניחים שכבת בצק מזלפים את קרם התמרים ומסדרים את תפוחים מעל מניחים עוד שכבת בצק וחוזרים על הפעולה של הסידור של הקרם והתפוחים, סוגרים עם שכבת בצק ומפזרים מעל אבקת סוכר. לאחר שהמנה מוכנה, יוצקים את רוטב היין במרכז הצלחת ועליו מניחים את המנה. 6. ניתן לקשט את המנה עם רימונים, ליצ'י או כל פרי אחר.