אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

קיש עם בצל מקורמל, עגבניות צלויות, פטה וזיתים

קיש אלוהי ועשיר בטעמים במליחות מעודנת של פטה וזיתים

| קישריה | פורסם 22/07/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

תבנית בקוטר 26 ס"מ

לבצק

125 גרם חמאה קרה בקוביות
200 גרם קמח מנופה
1/2 כפית מלח
כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ

למילוי

2 בצלים לבנים גדולים
1 בצל סגול גדול
4 עגבניות אדומות ובשלות
300 גרם גבינת פטה
3/4 כוס זיתי קלמטה
מלח ופלפל
חצי כפית סוכר
שמן זית

לרויאל

1 שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים
50 גרם קורנפלור
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.

2 מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

3 מכינים את המילוי: מחממים תנור ל-160 מעלות. קולפים את הבצלים וחותכים לרצועות (לא יותר מדי דקות). מניחים בתבנית אפייה ומתבלים במלח, פלפל שחור טחון טרי, סוכר ורבע כוס שמן זית. מערבבים היטב ואופים כשעה, עד להזהבה (מדי פעם מערבבים). מצננים.

4 מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות. מוציאים בעזרת סכין קטנה או כפית פריזיאן את העוקץ של העגבניות, ומסדרים אותן בתבנית אפייה. מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס, מזלפים מעט שמן זית ואופים עד שקליפת העגבניות מתבקעת והעגבניות מזהיבות (כ-20 דקות). מצננים.

5 מכינים את הרויאל: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון, ומערבבים היטב כך שלא יישארו גושים (אפשר לעשות את זה גם עם מטרפה).

6 חותכים את הגבינה לקוביות, ואת הזיתים מגלענים וחותכים לחצאים.

7 מסדרים על הקלתית את הבצל. חותכים את העגבניות לרבעים ומסדרים אותן על הבצל. מלמעלה מפזרים את קוביות הגבינה והזיתים לסירוגין.

8 יוצרים את הרויאל מעל הכל בעדינות, ואופים ב-180 מעלות כחצי שעה, עד שהרויאל מזהיב.