אוכל
צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

מקלוני פולנטה ברוטב יוגורט

מקלות פולנטה רכים מבפנים ופריכים מבחוץ. מוגשים עם רוטב יוגורט ועירית לטבילה

שי לי ליפא | באדיבות מחלבות גד | פורסם 16/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

4 כוסות מים מינרלים או מסוננים

1 כפית מלח

1 כוס קמח תירס מהיר הכנה

1.5 כוסות גבינת פקורינו, מגוררת גס

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

רוטב יוגורט ועירית:

1 כוס (200 גרם) יוגורט כבשים

1 כף מיונז שטוחה

2 כפות עירית קצוצה דק

מעט אגוז מוסקט טחון טרי

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מרפדים תבנית בגודל 3025* ס"מ בנייר אפייה.

2 מביאים לרתיחה בסיר בינוני מים ומלח.

3 מוסיפים קמח תירס בהדרגה (לא להוסיף את הקמח בבת אחת, אחרת ייוצרו גושים) ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. מבשלים 3-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהתערובת סמיכה.

4 מוסיפים גבינת פקורינו וחמאה ומערבבים היטב. מבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד שהגבינה והחמאה נמסות.

5 יוצקים את התערובת לתבנית ומחליקים עם מרית. מצננים כשעתיים בטמפרטורת החדר עד שהתערובת מוצקה.

6 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

7 חותכים את הפולנטה למקלונים בעובי 1.5 ס"מ. מניחים בתבנית.

8 אופים בתנור החם כ-25 דקות עד שמקלוני הפולנטה זהובים קלות.

9 רוטב יוגורט ועירית: מערבבים את יוגורט הכבשים, המיונז, העירית, אגוז המוסקט, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול. 10. מגישים חם עם רוטב יוגורט ועירית.