אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

סיגרים מפילו במילוי גבינת עיזים, אגוזים ומשמשים

בצק פילו פריך במילוי מתוק וחגיגי של גבינות, אגוזים קלויים ומשמשים מיובשים

אלינוער רבין | מועצת הדבש | פורסם 13/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

40 רצועות פילו ברוחב 6 ס"מ ובאורך 20 ס"מ
חמאה מומסת למריחה

למילוי

100 גרם גבינת עיזים, כמו פרומעז, חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם תערובת אגוזים קלויים קצוצים (כמו לוז ושקדים)
100 גרם משמשים מיובשים קצוצים
1/4 כוס (100 גרם) דבש
1 חלבון
מעט תמצית וניל או מי ורדים

אופן ההכנה:

1 להכנת המילוי, מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי.

2 מחממים תנור ל-200 מעלות.

3 מניחים רצועת פילו על משטח עבודה. בעזרת מברשת מורחים את הרצועה בחמאה ומניחים מעל רצועה נוספת. שמים כפית גדושה של מילוי בקצה הרצועה ומגלגלים לסיגר הדוק. ממלאים את כל רצועות הפילו. מורחים בחמאה ומניחים על תבנית אפייה לא משומנת.

4 אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש, עד שהסיגרים זהובים.

5 אפשר להכין כמות גדולה, לאפות, לצנן ולהקפיא. מגישים ישר מהמקפיא, אין צורך להפשיר.