אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

לחם פראי ללא לישה

לא פחות ממתכון פולחן: רק לערבב את החומרים, לתת להם לנוח - והיידה לתנור

עדי ספרן, בית ספר לאפייה | על השולחן | פורסם 27/02/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

350 גרם (½2 כוסות) קמח לחם לבן
100 גרם (כ-2/3 כוס) קמח שיפון
100 גרם (1/2 כוס + כף) קמח מלא
15 גרם שמרים טריים (קצת פחות מ-1/4 קובייה)
1/4 כוס פשתן טחון
1/4 כוס שומשום טחון
15 גרם מלח
480 מ”ל (2 כוסות) מים (עדיף מסוננים או מינרלים)
כ-1/3 כוס קמח (מכל סוג שתרצו) לקיפול ולאיבוק לפני האפייה

אופן ההכנה:

1 מערבבים קמחים, שמרים, פשתן ושומשום בקערה. מוסיפים מלח ומים ומערבבים קלות עד לקבלת בצק רך ולח מאוד. מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפ’ החדר ל-15 שעות.

2 מרפדים סלסילה או מסננת במגבת מטבח חלקה. מקמחים היטב את המגבת. הרעיון הוא שהבצק צריך לנשום, לכן לא משתמשים בקערה.

3 הופכים את הבצק על משטח מקומח בנדיבות. הבצק רטוב מאוד, ולכן משתמשים בקלף, ומושכים בעזרתו את הבצק מכל הצדדים פנימה ליצירת מעין חבילה. מניחים בתוך הסלסילה כשהצד החלק כלפי מטה. מכסים במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה של שעה.

4 מניחים סיר ברזל עם מכסה בתנור ומחממים ל-250 מעלות. מניחים לסיר להתלהט כחצי שעה, כך שבסך הכל זמן ההתפחה יהיה שעה וחצי.

5 עוטים כפפות אפייה ומוציאים את הסיר מהתנור. זורים קמח על הבצק והופכים אותו לתוך הסיר, כך שהצד החלק שלו יהיה כלפי מעלה. מכסים, מורידים את הטמפ’ ל-230 מעלות ואופים 40 דקות.

6 מסירים את המכסה בזהירות רבה (הניחו אותו במקום בטוח), ואופים עוד 15 דקות. מוציאים בזהירות את הלחם מהסיר ומצננים על רשת.