אוכל
צילום׃ רויטל פדרבוש, mako אוכל

בוריק אפוי

אין מענג יותר מבוריק חם וטרי שיצא זה עתה מהשמן החם, עם חלמון נוזלי חמים ומעטפת פריכה ופציחה. עכשיו מה אם נגיד לכם שאפשר להגיע לתוצאה מענגת לא פחות - ללא שמן עמוק?

רויטל פדרבוש | mako אוכל | פורסם 30/11/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

קבלו את ההתמכרות החדשה שלכם: בוריק טעים בטירוף שמכינים בקלי קלות בתנור הביתי, בלי טיגונים, אבל עם כל היתרונות של בוריק מטוגן אמיתי: בצק מתפצפץ, חלמון נוזלי וחלבון יציב. אצלנו בבית זו ארוחת הערב הפופולרית ביותר. הארוחה מוכנה בתוך כמה דקות וכל מה שנשאר הוא לחתוך קצת ירקות בצד.

בכל בוריק אפוי יש רק 155 קלוריות והוא שווה ערך לפרוסת לחם קל (כ-40 קלוריות) + ביצה (70 קלוריות) + כפית שמן זית (41 קלוריות). בכל עלה סיגר יש 44 קלוריות.

מרכיבים (3 מנות):

תרסיס שמן זית

3 עלי סיגר קפואים

3 ביצים גודל L

מלח

אופן ההכנה:

1 מוציאים את עלי הסיגר מהמקפיא ומניחים על צלחת כדי שיפשירו (לוקח כ-10 דקות).

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

2 מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים בתרסיס שמן.

3 מפרידים את הביצים בעודן קרות (לכל בוריקה נשתמש בחלמון שלם ובמעט מהחלבון).

בוריק לפני האפייה (צילום: רויטל פדרבוש, mako אוכל)
לפני האפייה|צילום: רויטל פדרבוש, mako אוכל

4 מניחים חצי עלה סיגר על התבנית ומחזיקים את החצי השני באוויר. מניחים בזהירת את החלמון עם מעט החלבון באמצע המחצית שעל התבנית וסוגרים עם החצי השני. מרססים בתרסיס שמן ומסדרים כך את שאר הבוריקות.

5 כשהתנור חם מכניסים הבוריקות לאפייה של 3 דקות, עד השחמה יפה. מוציאים ומגישים מייד.

סרטון ההכנה המלא ועוד מתכונים בריאים וטעימים באינסטגרם של הבלוג מטבח לייט בלי להתפשר על הטעם!

עוד מתכונים קלים ובריאים בבלוג מטבח לייט בלי להתפשר הטעם!

** לחלמון נוזלי השתמשו בחלמון קר מהמקרר ואפו את הבוריקות בשליש העליון של התנור. לקבלת חלמון מבושל אפו את הבוריקות בשליש התחתון.