פרעצל פיצה
מה יותר מגרה מפרעצל? זה קל - פרעצל ממולא, ולא סתם ממולא אלא ממולא ברוטב עגבניות ומוצרלה, כאילו היה פיצה מן השורה. הקייטנה של mako מגישה: הדבר הכי טעים לעשות עם הזמן שלכם בחופש
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לבצק:
200 מ"ל מים (שלושת רבעי כוס ועוד כף ועוד כפית)
6 גרם שמרים יבשים (חצי כף ועוד קמצוץ)
360 גרם קמח לחם (2 וחצי כוסות ועוד כף)
8 גרם מלח דק (כפית ושליש)
15 גרם שמן זית (2 וחצי כפיות)
למלית:
רוטב עגבניות (אפשר גם מטבוחה או ממרח עגבניות מיובשות)
מוצרלה מגוררת
פרמזן מגוררת
להברשה:
100 גרם חמאה מומסת
מוצרלה מגוררת
פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1 לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות, עד שהבצק חלק, חזק ואלסטי.
2 מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים ל-6 חתיכות שוות במשקל 100-110 גרם כל אחת. יוצרים מהן כדורים, מכסים ומניחים לכ-5 דקות.
3 מרדדים במערוך את כדורי הבצק לרצועות ארוכות מאוד, בערך באורך של תבנית התנור.
4 מורחים לאורך מרכזה של כל רצועה קצת רוטב עגבניות – שימו לב להתמקד במרכז, כדי שאפשר יהיה לסגור את הרצועה אחר כך. מפזרים קצת מוצרלה מגוררת ופרמזן מגוררת.
5 צובטים את החלק העליון והתחתון של הרצועה יחד, וסוגרים את המלית בתוכה. נוצרת רצועה ארוכה, סגורה וממולאת, וממנה מכינים את הפרעצל.
6 קולעים את הבצק לצורה של פרעצל ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מכסים ומניחים להתפחה של 30 דקות.
7 בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.
8 לאחר ההתפחה מברישים את הפרעצלים בחמאה מומסת ומפזרים עוד מהגבינות.
9 אופים כ-15 דקות, עד שהפרעצלים תפוחים וזהובים והגבינה מבעבעת. מוציאים ומגישים.