אוכל

מאפה בצק עם דלעת

מאפה עדין שיכול להוות מנה ראשונה, תוספת או מנה עיקרית בארוחה קלילה

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 27/04/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.4 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

5 כוסות קמח
15 גרם שמרים
2 כפות סוכר
2 ביצים
6 כפות שמן זית
1.5 כוסות מים
מלח

למלית:

2 כפות שמן זית
40 גרם חמאה
4 עלי מרווה קצוצים
1 בצל קצוץ דק
1 קילוגרם של דלעת חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר

לאפייה

חלמון טרוף במעט מים
מעט מלח גס

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הבצק יחד ולשים עד שהבצק הופך לאחיד ונוח לעבודה. מכסים את קערת הבצק ומניחים לבצק לתפוח במשך שעה. 2. במחבת רחבה מחממים את שמן הזית, החמאה ועלי המרווה לאחר מספר דקות מוסיפים למחבת את הבצל מטגנים ותו מעט ומוסיפים את הדלעת, המלח הפלפל והסוכר. מבשלים כעשר דקות- עד שהדלעת רכה לגמרי. מניחים לדלעת להצטנן וממעכים אותה למחית בעזרת מזלג. 3. מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות. 4. לאחר שתפח הבצק, מחלקים אותו לכדורים קטנים, כל כדור שכזה מרדדים לעיגול. 5. במרכז עיגול הבצק מניחים שתי כפות מילוי, אוספים את שולי הבצק מעל למילוי למעין לחמנייה ממולאת. 6. מניחים את המאפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מושחים את פני הבצק בחלמון טרוף עם מעט מים, מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור החם כ- 30 דקות.