אוכל
צילום׃ יח"צ

לחם כורדי דקיק

מאפה מסורתי ללא שמרים שנשמר חצי שנה ללא קירור

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 26/07/09 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 116 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1.2 קילוגרמים קמח שחור (קמח כפרי של שטיבל או כל קמח אחר שמכינים ממנו לחם שחור אחיד)
200 גרם קמח לבן
1 כף מלח דק
3/4 כפית סוכר
1/2 3 כוסות מים קרירים
1/2 1 כפות שמן

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל החומרים פרט לשמן בקערת לישה ידנית, ולשים היטב עד שמתקבל בצק אלסטי. מוסיפים את השמן ולשים שוב במשך 2-3 דקות.2. משאירים את הבצק כשעה מכוסה בניילון, ולשים פעם נוספת. אחרי שעתיים, מחלקים לכדורים בגודל אגרוף קטן. מניחים את כדורי הבצק על מגש גדול מקומח היטב. מכסים בניילון ומשאירים במקום קריר עוד כמה שעות, כדי שהבצק ינוח וייפתח היטב.3. כשרוצים לאפות, מניחים את הווק הפוך על הלהבה ומחממים אותו היטב. פותחים את הבצק עם הרבה קמח, ומרדדים בעזרת מערוך דק וישר, עד שנוצרת יריעת בצק דקיקה.4. מותחים בזהירות את הקצוות בעזרת האצבעות, כדי שלא ייווצרו קרעים בבצק. מניחים על הווק ההפוך ואופים דקה-שתיים, על צד אחד.5. הופכים וממשיכים את האפייה עד שהלחם מתייבש. יש לווסת את הלהבה, כך שהווק יישאר חם אבל לא לוהט. מורידים את קערת הלחם מהווק וממשיכים את התהליך עד שנגמרים כל כדורי הבצק.6. מניחים את הלחמים זה בתוך זה, מכסים בבד, ומשאירים בחוץ במקום יבש עד חצי שנה. כשרוצים להשתמש, מרטיבים בד ומכסים את הלחם, שמתרכך מיד ומתחדש.

לארוחת בוקר כורדית מסורתית: מורחים על הלחם תערובת של שומשום קלוי וכתוש עם דבש, מגלגלים ואוכלים.