אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, תיק אוכל

חלה כפרית

כשראינו את המתכון של החלה הזו תיכף התחילה השבת לדגדג לנו בקצות האצבעות, והאף התמלא בניחוחות אפייה של יום שישי בבוקר

אינס שילת ינאי | תיק אוכל | פורסם 25/12/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(ל- 2 חלות בינוניות ו-6 לחמניות, או 2 חלות גדולות)

1 קילו קמח כפרי או לבן רגיל

3 כפות סוכר – רצוי חום

2 כפות שמרים יבשים

2.5 כוסות מים פושרים

רבע כוס שמן זית או 50 גרם חמאה מומסת

2 ביצים טרופות

1 כף שטוחה של מלח

לציפוי:

ביצה טרופה

קצח או שומשום

מעט מלח גס

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד קמח, סוכר ושמרים.

 

2 יוצרים גומה ושמים בתוכה את המים, השמן (או החמאה), הביצים הטרופות והמלח ולשים יחד לבצק גמיש (אם הבצק קצת יבש ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים).

 

3 מניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית ומכסים עד להכפלת הנפח.

 

4 לשים שוב את הבצק, מחלקים אותו לשלושה חלקים וקולעים חלות (יש הרבה סרטים ביוטיוב המסבירים דרכים קלות לקליעת חלה).

 

5 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל חלה בביצה טרופה, מפזרים קצח או שומשום ומתפיחים כחצי שעה.

 

6 מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את החלות כחצי שעה או עד השחמה בינונית.

 

7 מיד לאחר האפייה יש לעטוף את הלחמניות במגבת נקייה להחזרת הלחות לבצק.

 

>> למתכון השלם בבלוג "תיק אוכל"

 

>> בשבוע שעבר נמסנו מבראוניז עם שברי עוגיות אוראו של "המרכיב הסודי"