צילום׃ MathKnight
רוגעלך ב-5 דקות
בואו לראות איך מגלגלים מאפה סופר-מפנק בזמן שלוקח לאורחים להגיע מהדלת לסלון
סמדר וקנין | mako
| פורסם 09/02/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
חבילת מלאווח קפואה
מעט קמח לקימוח
חפיסת שוקולד
חלמון ביצה טרוף, לזיגוג
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 נותנים למלאווח להתרכך וטיפ-טיפה להפשיר. מקמחים מעט את משטח העבודה, מניחים עלה של מלאווח ומורידים ממנו את הניילון.
3 חותכים את המלאווח ל-8 משולשים (כמו שחותכים פיצה).
4 מניחים בקצה הרחב של כל משולש קוביית שוקולד (איזה שאוהבים) ומגלגלים את המשולש כלפי פנים, ליצירת רוגלע.
5 מניחים את הרוגלך על תבנית עם נייר אפייה, מורחים בחלמון ומכניסים לתנור ל-15 דקות או עד לקבלת צבע זהוב. מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
* לא רוצים שוקולד? יש עוד המון מילויים טעימים: גבינות מלוחות קשות, ממרחים למינהם, טונה וסלט מבושל, ביצה קשה מגורדת וסלט חצילים. מלמעלה מורחים את החלמון ומפזרים זעתר, קצח או מלח גס.