אוכל
צילום׃ MathKnight

רוגעלך ב-5 דקות

בואו לראות איך מגלגלים מאפה סופר-מפנק בזמן שלוקח לאורחים להגיע מהדלת לסלון

סמדר וקנין | mako | פורסם 09/02/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 162 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

חבילת מלאווח קפואה
מעט קמח לקימוח
חפיסת שוקולד
חלמון ביצה טרוף, לזיגוג
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 נותנים למלאווח להתרכך וטיפ-טיפה להפשיר. מקמחים מעט את משטח העבודה, מניחים עלה של מלאווח ומורידים ממנו את הניילון.

3 חותכים את המלאווח ל-8 משולשים (כמו שחותכים פיצה).

4 מניחים בקצה הרחב של כל משולש קוביית שוקולד (איזה שאוהבים) ומגלגלים את המשולש כלפי פנים, ליצירת רוגלע.

5 מניחים את הרוגלך על תבנית עם נייר אפייה, מורחים בחלמון ומכניסים לתנור ל-15 דקות או עד לקבלת צבע זהוב. מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

* לא רוצים שוקולד? יש עוד המון מילויים טעימים: גבינות מלוחות קשות, ממרחים למינהם, טונה וסלט מבושל, ביצה קשה מגורדת וסלט חצילים. מלמעלה מורחים את החלמון ומפזרים זעתר, קצח או מלח גס.