אוכל
צילום׃ דניאל פיינברג, פשוט טעים

מאפינס בריאות בננה-פקאן

עוגות קטנות, אישיות ומפנקות מקמח מלא, בננות ואגוזי פקאן שאפשר להכין גם עם חלב סויה

רות פיינברג | פשוט טעים | פורסם 16/12/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

60 גרם ביצים (ביצה אחת גדולה)
130 גרם סוכר חום
מעט תמצית וניל
80 גרם שמן
80 גרם חלב (או חלב סויה)
210 גרם קמח מלא/כוסמין
5 גרם אבקת אפייה
קורט מלח
חצי כפית אגוז מוסקט
2 בננות (מעוכות למחית)
75 גרם פקאן קצוץ גס

אופן ההכנה:

1 מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר החום ותמצית הוניל עד לקבלת קצף יציב.

2 מזלפים לאט 80 גרם שמן, לתוך קערת המיקסר, תוך כדי הקצפה עד שנטמע לגמרי בתערובת.

3 מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, קורט מלח ואגוז המוסקט. מוסיפים את החלב ותערובת היבשים לסירוגין לקערת המיקסר עד לקבלת מסה הומוגנית.

4 מוסיפים בסוף את הבננות והפקאן ומערבבים היטב.

5 מזלפים לתבנית שקעים בגודל המועדף עליכם לשליש גובה, מפזרים שברי פקאנים ואופים ב-170 מעלות עד שהמאפינס תופח וסכין שננעצת במרכזו יוצאת נקייה, בין 10 ל-20 דקות, תלוי בגודל.

* את הבננות והפקאן ניתן להחליף בפירות ואגוזים אחרים כגון: גזר, תפוח, שוקולד צ'יפס, תפוז, פרג, צימוקים וכו'.