מאפינס בריאות בננה-פקאן
עוגות קטנות, אישיות ומפנקות מקמח מלא, בננות ואגוזי פקאן שאפשר להכין גם עם חלב סויה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (16 מנות):
60 גרם ביצים (ביצה אחת גדולה)
130 גרם סוכר חום
מעט תמצית וניל
80 גרם שמן
80 גרם חלב (או חלב סויה)
210 גרם קמח מלא/כוסמין
5 גרם אבקת אפייה
קורט מלח
חצי כפית אגוז מוסקט
2 בננות (מעוכות למחית)
75 גרם פקאן קצוץ גס
אופן ההכנה:
1 מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר החום ותמצית הוניל עד לקבלת קצף יציב.
2 מזלפים לאט 80 גרם שמן, לתוך קערת המיקסר, תוך כדי הקצפה עד שנטמע לגמרי בתערובת.
3 מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, קורט מלח ואגוז המוסקט. מוסיפים את החלב ותערובת היבשים לסירוגין לקערת המיקסר עד לקבלת מסה הומוגנית.
4 מוסיפים בסוף את הבננות והפקאן ומערבבים היטב.
5 מזלפים לתבנית שקעים בגודל המועדף עליכם לשליש גובה, מפזרים שברי פקאנים ואופים ב-170 מעלות עד שהמאפינס תופח וסכין שננעצת במרכזו יוצאת נקייה, בין 10 ל-20 דקות, תלוי בגודל.
* את הבננות והפקאן ניתן להחליף בפירות ואגוזים אחרים כגון: גזר, תפוח, שוקולד צ'יפס, תפוז, פרג, צימוקים וכו'.