אוכל
תמונת AVI׃ mako

עוף בשום וכוסברה וחלה עגולה

שתי מנות האודישן של אווה: העוף הצהבהב עם הרוטב המגרה והחלה הרכה שעטפה אותו באופן הכי ביתי שאפשר

אווה קדוש | מאסטר שף | פורסם 07/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 318 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוף:

5 כרעי עוף, מחולקות

2 ראשי שום, מקולפים

2 חבילות כוסברה, קצוצות

מעט לימון כבוש, קצוץ

כפית וחצי כורכום

חצי כפית פלפל שחור גרוס

כף אבקת מרק עוף

מעט זעפרן

מלח לפי הטעם

לחלה:

1 קילו קמח

1 ביצה

חצי כוס שמן

50 גרם שמרים לחים, או שקית שמרית

1 כפית מלח

חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:

העוף:

 1 מכניסים את כל החומרים לסיר שטוח וממלאים מים עד גובה העוף.

2 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, עד שהרוטב מסמיך.

החלה:

1 שמים את כל החומרים הקערה ומוסיפים מים פושרים עד לקבלת בצק דביק.

2 לשים כ-10 דקות, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3 לשים את הבצק שוב ומניחים לעוד חצי שעה של תפיחה.

4 מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ויוצרים צמה. מורחים בחלמון טרוף ומפזרים מעט שומשום או גרעיני חמניות.

5 אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות, או עד שהחלה מזהיבה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!