אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פסטייה עם גבינת פטה, עגבניות ותרד

עלי פילו דקיקים ואפויים בתנור במילוי חגיגי ומעודן

אבי ביטון | מסעדת אדורה | פורסם 12/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

4 כפות שמן זית
3 עגבניות, קלופות וקצוצות דק
2 שיני שום, קצוצות
עלים מ-2 גבעולי תימין
2 כוסות (כ-200 גרם) עלי תרד קצוצים
מלח
1/2 כפית פלפל צ'ילי יבש כתוש
12 עלי פילו, מופשרים וחתוכים למרובעים בגודל 20X20
250 גרם גבינת פטה, חתוכה ל-6 פרוסות בעובי של כ-3 מ"מ
2 כפות שמן, למריחה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).

2 מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את העגבניות, השום, התימין והתרד ומתבלים במלח ובצ'ילי. מטגנים דקה על אש גבוהה. מסירים מהאש ומצננים.

3 מניחים על משטח העבודה שני עלי פילו, שמים במרכז מעט מתערובת העגבניות והתרד ומעליה פרוסת גבינת פטה. מקפלים את עלי הפילו מעל הגבינה בצורת מעטפה. שמים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. ממלאים באותו האופן את כל עלי הפילו.

4 מורחים א הבצק בשמן ואופים 10-12 דקות עד שהעלים מזהיבים.

5 מגישים חם עם סלט ירקות קטן או עם סלט ביצים.