אוכל
תמונת AVI׃ mako

שיש ברק

סהרוני בצק ממולאים בשר טחון עם אגוזי קשיו, שוחים ברוטב יוגורט רענן

סלמה פיומי | מאסטר שף | פורסם 08/11/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.9 89 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבצק:

1 וחצי כוסות קמח

1/4 כפית מלח

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

כף שמן צמחי

1/2 כוס מים

למלית:

1 בצל קטן חתוך לקוביות

שמן צמחי לטיגון

250 גרם בשר בקר טחון

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית תבלין ראס אל חנות

1/2 כוס אגוזי קשיו קצוצים גס

לרוטב היוגורט:

21 בצל פרוס

1/2 כוס גרגרי חומוס מבושל

קופסאות לבן 1.5% שומן

1/2 כפית מלח

1 כפית קמח

1 כוס ציר עוף

2 שיני שום קצוצות דק

חופן כוסברה קצוצה דק

אופן ההכנה:

1 להכנת המלית: מטגנים בסיר את הבצל עם השמן עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את הבשר על אש בינונית מבשלים היטב כ-20 דקות. מוסיפים את התבלינים ואת הקשיו מערבבים ומצננים.

2 להכנת הבצק: מערבבים את כל החומרים יחד, עד שמקבלים בצק אחיד ולא דביק. מכסים עם ניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה. לאחר מכן מרדדים את הבצק לעלה דק. קורצים עיגולים בקוטר של 7-8 ס"מ, ממלאים כל עיגול בבשר וסוגרים לצורת סהרון. מחברים את שני הקצוות של כל סהרון לצורת קונכייה. מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 8-10 דקות.

3 להכנת רוטב היוגורט: מטגנים בסיר עם שמן צמחי את הבצל וגרגרי החומוס לכ-5 דקות. מערבבים בקערה את הלבן, המלח והקמח יחד, מכניסים לסיר ומתחילים להוסיף את ציר העוף, מערבבים כל הזמן עד שמתקבל מרקם קרמי של הרוטב. מכבים את האש מיד לאחר קבלת המרקם הסמיך ולא נותנים לרוטב לרתוח מעבר לכך. מטגנים את השום והכוסברה עם שמן זית ומוסיפים לרוטב, מערבבים.

4 להגשה: יוצקים מהרוטב לתוך צלחת ומעליו מניחים את כיסוני הבצק.

* אפשר לבשל את הבצק הממולא בתוך הרוטב במקום לאפות אותו, יש לדלל את הרוטב יותר. אפשר להכין מילוי עם בשר כבש במקום בקר.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> לכל מתכוני התכנית