קיש פלפלים, קשקבל ופסטו
בסיס של בצק פריך שמתפורר בפה ומילוי מפנק של גבינות ופלפלים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
תבנית בקוטר 26 ס"מ
לבצק
125 גרם חמאה קרה בקוביות
200 גרם קמח מנופה
1/2 כפית מלח
כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ
למילוי
1 ק"ג פלפלים צבעוניים קלויים וקלופיים
200 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות קטנות
רבע כוס פסטו מוכן
לרויאל
1 שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים
50 גרם קורנפלור
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.
2 מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
3 מכינים את המילוי: חותכים את הפלפלים לרצועות. מכניסים למעבד מזון את חומרי הרויאל, ומערבבים היטב כך שלא יישארו גושים (אפשר לעשות את זה גם עם מטרפה).
4 מחממים תנור ל-160 מעלות.
5 מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.
6 מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.
7 מרכיבים את קיש: מורחים את הפסטו על הקלתית. מסדרים מעל את רצועות הפלפלים וקוביות הגבינה, ויוצקים את תערובת השמנת והביצים (הרויאל). מכניסים לתנור החם לאפייה של כחצי שעה, עד שהרויאל מתייצב ומזהיב.