אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

קיש פלפלים, קשקבל ופסטו

בסיס של בצק פריך שמתפורר בפה ומילוי מפנק של גבינות ופלפלים

| קישריה | פורסם 22/07/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

תבנית בקוטר 26 ס"מ

לבצק

125 גרם חמאה קרה בקוביות
200 גרם קמח מנופה
1/2 כפית מלח
כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ

למילוי

1 ק"ג פלפלים צבעוניים קלויים וקלופיים
200 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות קטנות
רבע כוס פסטו מוכן

לרויאל

1 שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים
50 גרם קורנפלור
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.

2 מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

3 מכינים את המילוי: חותכים את הפלפלים לרצועות. מכניסים למעבד מזון את חומרי הרויאל, ומערבבים היטב כך שלא יישארו גושים (אפשר לעשות את זה גם עם מטרפה).

4 מחממים תנור ל-160 מעלות.

5 מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.

6 מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.

7 מרכיבים את קיש: מורחים את הפסטו על הקלתית. מסדרים מעל את רצועות הפלפלים וקוביות הגבינה, ויוצקים את תערובת השמנת והביצים (הרויאל). מכניסים לתנור החם לאפייה של כחצי שעה, עד שהרויאל מתייצב ומזהיב.