צילום׃ solucionfotografica, Istock
פירוגי קרטופלנה
כיסוני בצק נימוחים במילוי קטיפתי של תפוחי אדמה וגבינת פטה
| מאסטר שף
| פורסם 04/04/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לבצק
2 כוסות קמח מנופה
2 חלמון
1/4 כוס מים
1/2 כפית מלח
למילוי
3 תפוחי אדמה בינונים (עדיף אדומים)
מלח ופלפל לפי הטעם
1 בצל קטן
50 גרם גבינת פטה
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך.
2 קוצצים את הבצל ומעבירים לטיגון במחבת עד קצת אחרי הזהבה.
3 מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולשים ביד או במיקסר עם וו גיטרה.
4 מגרדים את גבינת הפטה.
5 מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים את הבצל והגבינה ומערבבים.
6 מרדדים את הבצק לעובי 1/2 סנטימטר וחורצים עיגולים.
7 ממלאים את העיגולים במלית ומכניסים למים רותחים.
8 מחכים שהכיסונים יצופו, סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים במשך 3 דקות.
9 מסננים את המים ומגישים עם שמנת לבישול.