אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

גריסיני מקלות מלוחים

מאפים קטנים, פריכים ומלוחים - אידיאלי לשימוש בסלטים, מרקים, או סתם לנשנוש

סהר רפאל | מסעדת "כדיתא" ומסעדת "כרמים" | פורסם 13/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 ק"ג קמח
½ כף סוכר
5 כפות שמרים יבשים
½ כף אורגאנו יבש או טרי
100 גרם חמאה ממוסת
כף מלח
2 כוסות (500 מ"ל) מי קרח

תוספות לבחירה

זיתי טאסוס קצוצים
עגבניות מיובשות, קצוצות
עלי בזיליקום

לציפוי

1 חלמון להברשה
מלח גס
2 כפיות צ'ילי גרוס
4 כפות פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח (תמיד רצוי לנפות קמח הן מבחינת ההלכה והן כדי למנוע היווצרות גושים). מוסיפים את הסוכר, השמרים, האורגאנו והחמאה, מערבבים קלות ומוסיפים מים בהדרגה (יוצקים מעט מים ומערבבים, וחוזר חלילה).

2 לשים במשך כ - 7 דקות, מוסיפים את המלח (חשוב מאוד להוסיף את המלח רק בשלב זה, הוספת המלח בשלב מוקדם יותר "הורגת" את השמרים), וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות – עד שמתקבל בצק מעט קשה. מומלץ ללוש לישה חזקה, עד שהבצק מתאחד והופך לקשה אך אלסטי.

3 מחלקים את הבצק ל-20 כדורים, מגלגלים כל כדור לנקניק באורך שווה, ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. בשלב זה אפשר לשדרג עם תוספות לפי בחירה שמטמיעים לתוך הבצק, דוגמת זיתים, עגבניות מיובשות קצוצות, עלי בזיליקום או עשבי תיבול אחרים.

4 מברישים בחלמון ביצה, ובוזקים מעל קמצוץ מלח גס, צ'ילי גרוס ופרמזן.

5 מניחים להתפחה כ 30 דקות, ומחממים תנור ל-170 מעלות.

6 אופים בתנור שחומם מראש במשך 17 דקות או עד שהמקלות משחימים.