לחם תאנים, תמרים ואגוזים
חגיגה של פירות יבשים במתכון מיוחד לט"ו בשבט
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
לבצק המקדים
150 גרם קמח חיטה מלא מנופה (1 כוס)
90 גרם קמח שיפון מנופה (2/3 כוסות)
200 גרם מים (3/4 כוס)
1 גרם (קורט) שמרים טריים
20 גרם דבש (1 כף)
קורט מלח
לבצק
300 גרם קמח חיטה לבן מנופה (2 ושליש כוסות)
150מ"ל מי ברז קרים (2/3 כוס)
25 גרם שמרים טריים (2.5 כפות)
460 גרם בצק מקדים ( כל הבצק)
10 גרם מלח (כף מחוקה)
10 גרם שמן (1 כף)
5 גרם סוכר (1 כפית)
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (1 כוס)
100 גרם תאנים מיובשות חתוכות לרבעים (5 יחידות)
100 גרם תמרים טריים (10 יחידות)
אופן ההכנה:
1 להכנת הבצק המקדים מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר, מערבבים בעזרת וו לישה עד לאיחוד החומרים. 2. מכסים את הקערה בניילון, משאירים אותה שעתיים בטמפרטורת החדר ומכניסים לקירור עד למחרת. 3. להכנת הבצק יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים. 4. מוסיפים לפי הסדר: בצק שהוכן יום קודם, קמח, מלח, שמן וסוכר. 5. בעזרת וו הלישה, מערבבים במהירות נמוכה 3 דקות, לאיחוד החומרים. 6. מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 6 דקות, לקבלת גמיש ומעט קשה. 7. מנמיכים את המהירות, מוסיפים תאנים, תמרים ואגוזי מלך, מערבבים דקה עד שהם נבלעים בבצק ולא יותר. 8. מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות לשים ביד עוד כדקה ומגלגלים לכדור. 9. לשלב ההתפחה מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 60 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. 10. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים בעזרת סכין, מגלגלים כל חלק לכדור, מכסים ומניחים על משטח מקומח קלות ל-10 דקות. מועכים כל כדור לעיגול בעובי 3 ס"מ ומגלגלים לכיכרות מוארכות ומהודקות. 11. מניחים את הכיכרות בתבנית אינגליש קייק באורך 20 ס"מ, חורצים בכיכר 3 חריצים ומכסים. מתפיחים 90 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. כ-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים תנור ל-220 מעלות. ניתן למרוח אותן כעת בביצה טרופה. 12. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש. מנמיכים ל-190 מעלות ואופים עוד 20 דקות. מוציאים את הלחמים מהתבניות, מחזירים אותם לתנור ואופים עוד 8 דקות על רשת, עד שצבעם חום. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.