צילום׃ istockphoto
לחם תירס ללא גלוטן
מתכון קלאסי מהמטבח האמריקאי, בגרסה נטולת קמח וזריזה שתתאים כתוספת צד לכל ארוחת ערב
מאי ברונפמן | mako אוכל
| פורסם 19/02/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
3/4 1 כוסות רוויון
5 ביצים גדולות
2 כפות סוכר
1/2 1 כפיות מלח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
3/4 כפית סודה לשתייה
1/4 2 כוסות קמח תירס (אפשר לערבב בין דק לגס)
50 גרם חמאה מומסת, לא חמה מדי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות, ומשמנים תבנית מרובעת של 20 על 20 ס"מ.
2 מערבבים ביחד בקערה גדולה את הרוויון, הביצים, הסוכר, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קמח התירס והחמאה המומסת ומערבבים שוב.
3 מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים 20-30 דקות, עד שהחלק העליון של הלחם מזהיב וקיסם המוחדר למרכז התבנית יוצא יבש.