אוכל
צילום׃ istockphoto

לחם תירס ללא גלוטן

מתכון קלאסי מהמטבח האמריקאי, בגרסה נטולת קמח וזריזה שתתאים כתוספת צד לכל ארוחת ערב

מאי ברונפמן | mako אוכל | פורסם 19/02/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 119 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

3/4 1 כוסות רוויון

5 ביצים גדולות

2 כפות סוכר

1/2 1 כפיות מלח

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

3/4 כפית סודה לשתייה

1/4 2 כוסות קמח תירס (אפשר לערבב בין דק לגס)

50 גרם חמאה מומסת, לא חמה מדי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות, ומשמנים תבנית מרובעת של 20 על 20 ס"מ.

2 מערבבים ביחד בקערה גדולה את הרוויון, הביצים, הסוכר, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קמח התירס והחמאה המומסת ומערבבים שוב.

3 מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים 20-30 דקות, עד שהחלק העליון של הלחם מזהיב וקיסם המוחדר למרכז התבנית יוצא יבש.