פוקצ'ת עננים מצוירת
מתכון לפוקצ'ה שנראית כמו ציור: זה הזמן לתת לכישרון החזותי שלכם להתפרץ, ואם נדמה לכם שאין לכם כזה - תנו לפוקצ'ה הזאת להוכיח לכם אחרת. מבחוץ מעטה קריספי וקישוטים אכילים, מבפנים עננים רכים וריח היסטרי
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-4 פוקצ'ות:
1 ק"ג קמח
כף וחצי שמרים יבשים
2 כפות סוכר
3 כפות שמן זית
רבע כפית מלח
2 ושלושת רבעי כוסות מים חמימים
לקישוט:
ירקות שיש בבית (עגבניות שרי בצבעים, פלפלים, קישוא, בצל ירוק, עשבי תבלין כמו תימין ובזיליקום, פטריות, זיתים, בצל סגול וכל מה שבא לכם)
מלח גס
שמן זית
אופן ההכנה:
1. מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק לפי הסדר ולשים 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
2 יוצרים מהבצק כדור, משמנים אותו מעט בשמן זית (כדי שלא יתייבש בזמן שהוא תופח), מעבירים לקערה עמוקה, עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח ולתפוח במשך שעה.
3 מורידים את נפחו של הבצק בעזרת אגרוף ומניחים להתפחה נוספת של 30-60 דקות.
4 מחממים תנור ל-190 מעלות.
5 מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. יוצקים 3 כפות שמן זית על נייר אפייה ומניחים 2 כדורי בצק.
6 יוצקים מעל כל עיגול בצק 2 כפות שמן זית ויוצרים בעזרת האצבעות צורה מאורכת של פוקצ'ה.
7 כאן מתחיל החלק האומנותי: מסדרים על הבצק את הירקות שאוהבים באיזו צורה שרוצים, ולבסוף מפזרים מלח גס בנדיבות.
8 אופים למשך 20-25 דקות (עד שהפוקצ'ות מזהיבות מעט) ומגישים חם.
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.