אוכל
צילום׃ האקדמיה לפירות

סקונס תותים ורוזמרין

המאפה הבריטי הקלאסי בשילוב טעמים מפתיע

| האקדמיה לפירות | פורסם 30/12/09 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (14 מנות):

2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
כף רוזמרין טרי, קצוץ
1/4 כפית מלח
6 כפות חמאה, חתוכה לקוביות
כוס שמנת מתוקה (חבילה אחת)
1/3 כוס ריבת תותים ביתית

לריבת התות

1 ק"ג תותים, מנוקים
1 מקל וניל, חצוי לאורכו
300 גרם סוכר

לזיגוג

1/4 כוס מיץ לימון
2 כוסות אבקת סוכר
1-2 כפות מים

אופן ההכנה:

להכנת ריבת התות הביתית:1 מגרדים את גרגרי הווניל מהמקל החצוי, ומערבבים בקערה עם התותים, הסוכר ומועכים קלות.2. מכניסים למחבת גדולה או סיר, ומבשלים כ-4 דקות. מוציאים את הקצף בעזרת כף ומצננים.

להכנת הסקונס:3 מחממים תנור ל-190 מעלות. מכינים תבנית עם נייר אפייה או סילפט (משטח סיליקון)4. מכניסים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הרוזמרין, המלח והחמאה למעבד מזון, ומעבדים ב"פולסים", עד לקבלת תערובת פירורים גסה ומעבירים את התערובת לקערה.5. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את השמנת, עד לקבלת בצק אחיד.6. על משטח מקומח קלות, מגלגלים מעט את הבצק, וחותכים ל-14 חלקים. מגלגלים כל חלק לעיגול (או לכל צורה רצויה אחרת), ויוצרים שקע במרכז (בעזרת הבוהן או בעזרת גב כפית).7. ממלאים כל שקע בריבת התות הביתית (כחצי כפית לכל לחמנייה), ואופים כ-18-20 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. מניחים לצינון על רשת, מחוץ לתנור.

להכנת הזיגוג:8 מערבבים את מיץ הלימון ואבקת הסוכר בקערה, ומוסיפים בהדרגה את המים, עד שהתערובת דלילה מספיק למריחה.9. מטפטפים את הזיגוג על הסקונס (בעזרת כף), ונותנים לו להתייצב כחצי שעה.