אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

לחמניות פרצלס מקמח מלא

לחמניות קטנות ומושלמות מקמח מלא שמכינים כמו פרעצל, תענוג פריך ועסיסי

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 26/08/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבצק:

1 ק"ג קמח מחיטה מלאה טחון דק 75%-85% (אפשר להמיר בקמח לבן רגיל אך לא מומלץ להשתמש בקמח מלא רגיל)

1 כף (18 גרם) מלח

2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים

3 כפות (45 מ"ל) שמן קנולה

1/2 ליטר חלב פושר

100-150 מ"ל מים פושרים

לבישול:

2 ליטר מים

1 חבילה (50 גרם) סודה לשתייה

1 כף (18 גרם) מלח

לזרייה:

מעט מלח גס

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: בקערת המיקסר מניחים את הקמח (אם הקמח לא מנופה יש לנפות אותו פנימה). מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים שוב עד להטמעה.

2 מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את השמן ואת החלב הפושר. ממשיכים ללוש. באופן הדרגתי מאוד מוסיפים את המים. בכל פעם כמות קטנה. ממשיכים ללוש עד שכל הנוזלים נטמעים היטב בבצק. רק כשהבצק נפרד מדפנות הקערה ממשיכים להוסיף כמות נוספת של מים. לשים עוד 10-15 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש וכמעט דביק. בשימוש בקמח לבן רגיל יהיה צורך בכמות פחותה של נוזלים ולכן כדאי להקפיד במיוחד על ההוספה ההדרגתית של המים.

3 מעבירים את הבצק לקערה גדולה ונקייה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה-שעה וחצי).

4 מחלקים את הבצק לכ-20 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור בצק ע"י דחיפת קצוותיו כלפי מטה. צובטים יחד את הקצוות ומגלגלים מעט על גבי משטח עבודה לקבלת שטח פני חלק. מניחים בתבנית ומתפיחים כ-15 דקות.

5 בזמן שהבצק תופח מכינים את תמיסת הבישול: מחממים תנור ל-200 מעלות. לסיר בינוני יוצקים את המים, מוסיפים את הסודה לשתייה ואת המלח ומביאים יחד לרתיחה. בינתיים מכינים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. משמנים היטב את נייר האפייה.

6 כשהמים רותחים, מעבירים בעדינות 2 כדורי בצק בכל פעם לבישול במים. מבשלים כדקה אחת בלבד, במהלכה הופכים בעדינות את הבצק בתוך המים. מוציאים את כדורי הבצק מהמים בעזרת כף מחוררת ומניחים על גבי נייר האפייה המשומן. בוזקים מעל מלח גס. בעזרת סכין משוננת חורצים בכל לחמנייה 3 חריצים בעומק של כס"מ. מעבירים לתנור ואופים כ-17 דקות, או עד שהלחמניות תופחות ומשחימות מאוד. מוציאים ומצננים מעט לפני ההגשה.

הלחמניות טובות ביום הכנתן, אך נשמרות היטב בהקפאה בתוך קופסא אטומה.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!