צילום׃ דניה ויינר, "זיתים", הוצאת ידיעות ספרים
מאפה זיתים טורקי
הפחמימה היפהפייה הזאת היא ארוחת הערב שלנו להיום, ואנחנו מפנטזים עליה כבר מעכשיו. בסך הכל 5 מרכיבים ורבע שעה עבודה (בלחץ) - וכל היופי של טורקיה מונח לנו על הצלחת
אבנר לסקין | "זיתים", הוצאת ידיעות ספרים
| פורסם 23/07/23
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
המאפה המעולה הזה הוא אחד ממיני ה"בורק" - המאפים - הרבים המוגשים בטורקיה.
מרכיבים :
חצי קילו בצק פילו קנוי
חצי כוס זיתים שחורים מגולענים, קצוצים גס
80 גרם גבינת קשקבל, מגוררת גס
120 גרם גבינת שמנת
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות.
2 בקערה שמים את הזיתים, גבינת השמנת וגבינת הקשקבל ומערבבים היטב.
3 על גבי משטח עבודה מניחים את הבצק ומברישים אותו בחצי מכמות השמן.
4 חותכים את הבצק למלבנים באורך 10 ס”מ וברוחב 5 ס"מ.
5 בכף מניחים על כל מלבן פס מהתערובת באורך 7 ס"מ וברוחב ס"מ וחצי.
6 מגלגלים את פסי הבצק לגלילים באורך 10 ס”מ, ממולאים בתערובת הגבינות, ומגלגלים כל גליל לצורת שבלול עגול.
7 מניחים את השבלולים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה ומורחים בשארית השמן.
8 מכניסים לתנור ל-14 דקות.
9 מגישים חם וטרי.
** המאפים יישמרו בכלי אטום במקרר עד 24 שעות. לחמם לפני ההגשה.