אוכל
צילום׃ דניה ויינר, "זיתים", הוצאת ידיעות ספרים

מאפה זיתים טורקי

הפחמימה היפהפייה הזאת היא ארוחת הערב שלנו להיום, ואנחנו מפנטזים עליה כבר מעכשיו. בסך הכל 5 מרכיבים ורבע שעה עבודה (בלחץ) - וכל היופי של טורקיה מונח לנו על הצלחת

אבנר לסקין | "זיתים", הוצאת ידיעות ספרים | פורסם 23/07/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

המאפה המעולה הזה הוא אחד ממיני ה"בורק" - המאפים - הרבים המוגשים בטורקיה.

מרכיבים :

חצי קילו בצק פילו קנוי

חצי כוס זיתים שחורים מגולענים, קצוצים גס

80 גרם גבינת קשקבל, מגוררת גס

120 גרם גבינת שמנת

רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות.

2 בקערה שמים את הזיתים, גבינת השמנת וגבינת הקשקבל ומערבבים היטב.

3 על גבי משטח עבודה מניחים את הבצק ומברישים אותו בחצי מכמות השמן.

4 חותכים את הבצק למלבנים באורך 10 ס”מ וברוחב 5 ס"מ.

5 בכף מניחים על כל מלבן פס מהתערובת באורך 7 ס"מ וברוחב ס"מ וחצי.

6 מגלגלים את פסי הבצק לגלילים באורך 10 ס”מ, ממולאים בתערובת הגבינות, ומגלגלים כל גליל לצורת שבלול עגול.

7 מניחים את השבלולים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה ומורחים בשארית השמן.

8 מכניסים לתנור ל-14 דקות.

9 מגישים חם וטרי.

** המאפים יישמרו בכלי אטום במקרר עד 24 שעות. לחמם לפני ההגשה.