לחמניות כמו בגן
בתפריט של הילדים ושלנו להיום מופיעות הלחמניות שאנחנו הכי אוהבים להכין: כמו החלה שאופים בגן בימי שישי, רק בגרסה האישית. נוסטלגיה במיטבה, וגם בסיס לארוחת ערב במיטבה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
גמדת הבית הראשית כבר בכיתה ג'. גמדת המשנה סוגרת שלושה חודשים בכיתה א'. מדי פעם, למרות ששתיהן אוהבות את בית הספר, מתגנבים קצת געגועים לגן. אני שומעת אותן משוחחות כמו שתי זקנות על ימי הפלמ"ח, מעלות זכרונות מפינת הבובות ומחצר הגרוטאות. אך בעיקר הן מתגעגעות ללחמניות. בגן היו מכינים אותן ביום שישי, לכבוד שבת, אבל כשמתגעגעים אפשר להכין אותן גם סתם כך, אחרי הצהריים, כי אין כמו ריח הלחמניות הנאפות כדי לעשות חמים ונעים בלב.
מרכיבים (12 מנות):
חצי ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
כוס וחצי מים חמימים
1 כפית גדושה מלח
למריחה: חלמון ביצה + כפית שמן
שומשום לפיזור
אופן ההכנה:
1 מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים שמן. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות). אם הבצק קשה או יבש, מוסיפים עוד מעט מים. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח. מוסיפים את המלח.
2 לשים 8 דקות. הבצק צריך להיות רך ונעים. אפשר (ומומלץ) ללוש במיקסר, עם וו לישה. מכסים את הקערה ומניחים את הבצק לתפוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.
3 מוציאים את האוויר מהבצק ולשים שתי דקות. מחלקים את הבצק ומעצבים ללחמניות. הדרך הכי קלה: משטחים את הבצק לרצועה ארוכה ברוחב 15 ס"מ ובעובי כס"מ. חותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ בעזרת גלגלת פיצה. משמנים את הידיים, קולעים צמה מ-3 רצועות ומקפלים את הקצוות מתחת למרכז. מעגלים מעט את הלחמנייה בין כמו הידיים.
4 מניחים את הלחמניות בתבנית על גבי נייר אפייה מקומח קלות, ומניחים לתפיחה לעשרים דקות.
5 מורחים בחלמון טרוף עם כפית שמן, מפזרים שומשום ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות, עד שהלחמניות זהובות.
>> ומה אוכלים מחר? הנה התפריט השבועי שלנו לארוחות לילדים
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!