אוכל
צילום׃ אביבה פיבקו

מאפה בשר חגיגי

הקסם שבפשטות - בשר טחון, תפוחי אדמה, מלח, פלפל ובצק ויש לכם ארוחה שהיא לא רק טעימה, אלא גם יפהפייה אמיתית

אביבה פיבקו | mako | פורסם 27/01/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

225 גרם קמח (½ 1 כוסות)
1/2-1 כוס פתיתים של פירה להכנה ברגע
150 גרם מרגרינה רכה
2 ביצים
1/2-1 כפיות אבקת אפייה

למילוי

300 גרם בשר בקר טחון
100 גרם חזה עוף טחון
3 תפוחי אדמה בגודל בינוני
4 כפות שמן זית
2 בצלים קטנים או אחד גדול
3 שיני שום כתושות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה (אפשר לוותר)
מלח ופלפל לפי הטעם
1 ביצה להברשת המאפה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק, ולשים לכדי בצק. חשוב לעשות את זה ביד ולא במעבד מזון, ולעבד את הבצק כמה שפחות, כי הוא נהיה קשה.

2 עוטפים בניילון נצמד ומקררים לחצי שעה, ולא יותר.

3 מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית עד שהוא מזהיב.

4 חותכים את תפוח האדמה לקוביות כמה שיותר קטנות (כחצי ס"מ), מוסיפים לבצל וממשיכים לטגן עד שהתפוח האדמה משחים, ומבושל כמעט לגמרי.

5 מוסיפים את שני סוגי הבשר הטחון וממשיכים לטגן. תוך כדי טיגון מפוררים את הבשר בעזרת שני מזלגות.

6 מוסיפים את השום, הפטרוזיליה והכוסברה ומתבלים במלח ופלפל.

7 מניחים לתערובת להצטנן לטמפרטורת החדר.

8 מרכיבים את המאפה: מקמחים מעט את המערוך, ומרדדים את הבצק על נייר האפייה למלבן בגודל 30 על 50 ס"מ (מרדדים למלבן קצת יותר גדול וחותכים למידה הנכונה). שומרים את הקצוות בצד.

9 מעבירים את הבצק (עם הנייר) לתבנית, ומסדרים על חצי ממנו את תערובת הבשר. משאירים שוליים של כ-2 ס"מ.

10 מקפלים את חצי הבצק בלי המילוי מעל החצי עם המילוי, ומהדקים את הקצוות היטב.

11 מקשטים עם שאריות הבצק לפי הדמיון, מברישים בביצה טרופה ואופים 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.

12 מגישים עם סלט, ויש לכם אחלה ארוחה.