צילום׃ יחסי ציבור
סופגניות אפויות במלית ריבה
סופגניה ללא טיגון שהופכת למאפה שמרים רך ומפנק, במלית קלאסית של ריבה
שמרית גולדברג | ניופאן גורמה
| פורסם 19/11/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
1/2 קילו קמח
1/2 כוס סוכר
50 גרם שמרים טריים
200 מיל' חלב פושר
1 ביצה
2 שקיות סוכר וניל
100 גרם חמאה
קליפת לימון מגורדת
1/4 כפית מלח
1/4 כפית קינמון
אופן ההכנה:
1 מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלבד החמאה והמלח. לשים 4 דקות ומוסיפים את החמאה והמלח. ממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות עד שהחמאה נבלעת היטב בבצק ומתקבל בצק אחיד.
2 משמנים במעט שמן את הבצק ומניחים בקערה לתפיחה עד הכפלת הנפח.
3 מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לכדורים קטנים וזהים. יוצרים גומה בכל כדור וממלאים בכפית ריבה, סוגרים ומגלגלים לכדור, מניחים בתבנית מאפינס משומנת ומשהים לתפיחה נוספת של חצי שעה.
4 מברישים את הסופגניות בביצה טרופה ואופים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות במשך 20 דקות.
5 מקררים את הסופגניות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.