אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

סופגניות אפויות במלית ריבה

סופגניה ללא טיגון שהופכת למאפה שמרים רך ומפנק, במלית קלאסית של ריבה

שמרית גולדברג | ניופאן גורמה | פורסם 19/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

 1/2 קילו קמח
1/2 כוס סוכר
50 גרם שמרים טריים
200 מיל' חלב פושר
1 ביצה
2 שקיות סוכר וניל
100 גרם חמאה
קליפת לימון מגורדת
1/4 כפית מלח
1/4 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלבד החמאה והמלח. לשים 4 דקות ומוסיפים את החמאה והמלח. ממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות עד שהחמאה נבלעת היטב בבצק ומתקבל בצק אחיד.

2 משמנים במעט שמן את הבצק ומניחים בקערה לתפיחה עד הכפלת הנפח.

3 מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לכדורים קטנים וזהים. יוצרים גומה בכל כדור וממלאים בכפית ריבה, סוגרים ומגלגלים לכדור, מניחים בתבנית מאפינס משומנת ומשהים לתפיחה נוספת של חצי שעה. 

4 מברישים את הסופגניות בביצה טרופה ואופים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות במשך 20 דקות.

5 מקררים את הסופגניות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.