צילום׃ istockphoto
בואיקוס
לחמניות קטנות מבצק גבינה, מושלמות לארוחת בוקר של חג, יחד עם סלט ארטישוק מכל הלב
ישראל אהרוני | mako אוכל
| פורסם 27/09/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבואיקוס
1 חבילה קטנה של קמח תופח (350 גרם)
1 גביע קוטג' (250 גרם)
1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
1 כוס גבנה צהובה מגורדת
1 ביצה
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
מלח
אופציה לגיוון: כף עלי תימין או כף עלי רוזמרין קצוצים או כף עגבניות מיובשות קצוצות
לסלט ארטישוק בשמנת
בצל קצוץ דק
500 גר' לבבות ארטישוק קצוצים
2 גביעים של שמנת חמוצה
4 כפות מיונז
2 כפיות רוטב סויה
5 גבעולי שמיר קצוצים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
לבואיקוס:1. מערבבים בקערה את כל החומרים. אם רוצים לגוון בטעם, ניתן להוסיף לתערובת תימין, רוזמרין או עגבניות מיובשות.
2 בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה.
3 אופים בחום של 200 מעלות כ-25 דקות.
לסלט ארטישוק:1. מערבבים את כל החומרים בקערה ומגישיםיחד עם הבואיקוס.