אוכל
צילום׃ istockphoto

בואיקוס

לחמניות קטנות מבצק גבינה, מושלמות לארוחת בוקר של חג, יחד עם סלט ארטישוק מכל הלב

ישראל אהרוני | mako אוכל | פורסם 27/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 590 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבואיקוס

1 חבילה קטנה של קמח תופח (350 גרם)

1 גביע קוטג' (250 גרם)

1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)

1 כוס גבנה צהובה מגורדת

1 ביצה

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

מלח

אופציה לגיוון: כף עלי תימין או כף עלי רוזמרין קצוצים או כף עגבניות מיובשות קצוצות

לסלט ארטישוק בשמנת

בצל קצוץ דק

500 גר' לבבות ארטישוק קצוצים

2 גביעים של שמנת חמוצה

4 כפות מיונז

2 כפיות רוטב סויה

5 גבעולי שמיר קצוצים

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

לבואיקוס:1. מערבבים בקערה את כל החומרים. אם רוצים לגוון בטעם, ניתן להוסיף לתערובת תימין, רוזמרין או עגבניות מיובשות.

2 בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה.

3 אופים בחום של 200 מעלות כ-25 דקות.

לסלט ארטישוק:1. מערבבים את כל החומרים בקערה ומגישיםיחד עם הבואיקוס.