אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מאפה עוף, פטריות ותאנים

מאפה בצק עלים במילוי חזה עוף או פרגית, פטריות ותאנים טריות בשביל האפקט החגיגי

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 30/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

5 בצלי שאלוט, קצוצים

מעט שמן, לטיגון

500 גרם חזה עוף או פרגית, חתוכים לקוביות

20 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות, מושרות במים פושרים ל-20 דקות ומסוננות

1 חבילה פטריות פורטובלו, קצוצות גס

חופן פטרוזיליה קצוצה

1/4 כפית אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור

4-5 תאנים, חתוכות לקוביות

500 גרם בצק עלים

ביצה טרופה, להברשה

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים העוף ומטגנים עוד 5 דקות להזהבה קלה.

2 מוסיפים את הפטריות, ממשיכים לטגן 4-5 דקות, מוסיפים את הפטרוזיליה ומתבלים.

3 מעבירים למסננת ומניחים ל-15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 חותכים שלושת-רבעי מהבצק ופורשים על תבנית מלבנית או אינגליש קייק, כך שיישארו שוליים. מסדרים את המילוי, מפזרים את התאנים ומכסים ברבע הבצק הנותר. צובטים את הבצק לסגירה. אם נשארים שוליים מיותרים – חותכים אותם.

5 מורחים בביצה טרופה, ואופים 15 דקות על טורבו ועוד 20 דקות נוספות על מצב רגיל, עד להזהבה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה