אוכל
צילום׃ istockphoto

פוקאצ'ה

מתכון ללחם האיטלקי הקלאסי

יניב גור אריה | mako | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 וחצי כוסות קמח לבן, רצוי קמח קשה ללחם (500 גרם)
כף שטוחה של משפר אפייה (5 גרם)
כף שטוחה של סוכר (15 גרם)
חצי כף מלח (10 גרם)
כף שמרים יבשים (10 גרם)
2 כוסות מים
רבע כוס שמן זית (50 גרם)
שמן זית נוסף למריחה
עלי רוזמרין ומלח ים

אופן ההכנה:

מערבבים קמח, מלח, סוכר ומשפר אפייה בקערת המיקסר. מוזגים מעל את המים ומפזרים על המים את השמרים. לשים את כל המרכיבים כ-3 דקות. מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עוד 4 דקות. הבצק צריך להיות רך מאוד וכמעט נוזלי.מכסים את הבצק ומניחים לתפיחה של כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו. חובטים קלות בבצק להוצאת הגזים ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח. חובטים שוב בבצק ומתפיחים בשלישית.מחלקים את הבצק ל – 10 כדורים על משטח מקומח. מרטיבים את הידיים ומותחים בידיים רטובות כל כדור בצק לרצועה ארוכה. מניחים את הרצועות על תבנית חמה, מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מלח ורוזמרין.אופים בחום מקסימלי (250 - 280 מעלות) 6 דקות. משמנים בשמן זית ואופים עוד 3 דקות.