אוכל
צילום׃ pontch1, אוכל רחוק

בייגלה ירושלמי

מאפה עם ניחוחות ירושלמיים שאי אפשר לעמוד בפניהם

pontch1 | אוכל רחוק | פורסם 18/08/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 92 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
3 כפות שמן קנולה
1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות)

לציפוי

ביצה להברשה
הרבה שומשום לפיזור
מעט סוכר לפיזור

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי הבצק ולשים מספר דקות לבצק אחיד וגמיש.

2 מקמחים מעט את הבצק בקערה ומכסים עם ניילון למשך כחצי שעה במקום חמים.

3 לשים מעט את הבצק על משטח מקומח, מחלקים ל-5 כדורים, מכניסים אגודל למרכז הכדור עד לצד השני ומתחילים לפתוח לבייגלה גדול (קצת פחות מאורך התבנית) תוך כדי סיבוב ובעדינות עד לקבלת בייגלה צרים וארוכים.

4 מניחים על תבנית עם נייר אפייה (מקומח) ומשאירים מרווח בין הבייגלה לצרכי תפיחה.

5 מורחים בביצה ומפזרים מעל הרבה שומשום. מעל השומשום מפזרים מעט סוכר עם היד (נותן אפקט של מתקתקות).

6 מכסים עם מגבת ומתפיחים כחצי שעה במקום חמים.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות.

8 אופים כ-15 דקות במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו), עד לקבלת צבע זהוב.

* אם אוהבים בייגלה עם קרום רך יותר - לאחר האפייה מכניסים את הבייגלה לתוך מגבת עבה למספר דקות. * אם אוהבים בייגלה עם קרום קשה יותר - אופים עד לקבלת צבע כהה יותר ומקררים על רשת.