בייגלה ירושלמי
מאפה עם ניחוחות ירושלמיים שאי אפשר לעמוד בפניהם
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
3 כפות שמן קנולה
1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות)
לציפוי
ביצה להברשה
הרבה שומשום לפיזור
מעט סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי הבצק ולשים מספר דקות לבצק אחיד וגמיש.
2 מקמחים מעט את הבצק בקערה ומכסים עם ניילון למשך כחצי שעה במקום חמים.
3 לשים מעט את הבצק על משטח מקומח, מחלקים ל-5 כדורים, מכניסים אגודל למרכז הכדור עד לצד השני ומתחילים לפתוח לבייגלה גדול (קצת פחות מאורך התבנית) תוך כדי סיבוב ובעדינות עד לקבלת בייגלה צרים וארוכים.
4 מניחים על תבנית עם נייר אפייה (מקומח) ומשאירים מרווח בין הבייגלה לצרכי תפיחה.
5 מורחים בביצה ומפזרים מעל הרבה שומשום. מעל השומשום מפזרים מעט סוכר עם היד (נותן אפקט של מתקתקות).
6 מכסים עם מגבת ומתפיחים כחצי שעה במקום חמים.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות.
8 אופים כ-15 דקות במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו), עד לקבלת צבע זהוב.
* אם אוהבים בייגלה עם קרום רך יותר - לאחר האפייה מכניסים את הבייגלה לתוך מגבת עבה למספר דקות. * אם אוהבים בייגלה עם קרום קשה יותר - אופים עד לקבלת צבע כהה יותר ומקררים על רשת.