אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פיצה שילדים אוהבים

למה להזמין אם אפשר להכין לבד: פיצה מעולה שהילדים ייהנו להכין, ואחר כך לחסל

| פסטה מיאה | פורסם 09/02/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 131 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

250 גרם קמח ועוד קצת לקימוח
1 כפית מלח
15 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
120 מ"ל מים פושרים
30 מ"ל שמן זית

לרוטב

50 מ"ל שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 גזר מגורר על פומפייה דקה
1 קופסאות עגבניות מרוסקות (מאיכות טובה)
מלח ופלפל לפי הטעם

תוספות אפשריות

גבינה צהובה מגוררת / מוצרלה איכותית או כל גבינה אחרת שהילדים אוהבים
זיתים
פטריות
תירס
פרוסות דקות של עגבנייה

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: ממיסים את השמרים במים ומוסיפים את הסוכר. לאחר 10 דקות, עם הופעת קצף על פני המים, מוסיפים את התערובת לקמח (במרכז הקמח יוצרים שקע ואליו שופכים את התערובת). 

2 לשים בעזרת הידיים עד ליצירת בצק. מוסיפים שמן ומלח ולשים עד לאחידות וגמישות. יוצרים מהבצק כדור, עם סכין מסמנים X ומניחים בקערה. מכסים בקערה ומניחים במקום חמים להתפחה (עד להכפלת נפח). 

3 יוצרים מהבצק צורה של דסקית ואותה מרדדים לפיצה בקוטר של כ-30 ס"מ.

4 להכנת הרוטב: בסיר כבד מטגנים בצל ושום בשמן עד להזהבה. מוסיפים גזר ומטגנים כ-10 דקות. מוסיפים את העגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. 

5 מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד להתאחדות הרוטב (הרוטב צריך להיות סמיך ומבריק) במשך כשעה. מתבלים לפי הטעם.

6 מחממים תנור ל-200 מעלות.

7 להרכבת הפיצה: פותחים את בצק הפיצה לעיגול בקוטר של כ-30 ס"מ. על בצק הפיצה הפתוח, מורחים בתנועות מעגליות מספר כפות של רוטב עגבניות בצורה אחידה. משאירים 11/2 ס"מ של שוליים ללא רוטב מסביב לכל הפיצה. מפזרים 130 גרם גבינה צהובה מגוררת או גבינת מוצרלה איכותית על כל הפיצה בצורה אחידה.

8 בשלב זה מוסיפים כל תוספת שעולה על הדעת: זיתים מגולענים, פרוסות עגבנייה, פפרוני, פטריות, תירס וכל מה שאוהבים. ניתן להחליף חלק מהגבינה בגבינה אחרת בשביל הטעם כמו: גבינת ברי, קממבר וכו'.

9 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-25 דקות.