אוכל

מנת המנגל של אביבה פיבקו: מתכון לפיצה בגריל

הפיצה האהובה בגרסת גריל שמוסיפה נופך אמריקאי למתכון האיטלקי הידוע

אביבה פיבקו | מאסטר שף | פורסם 27/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח
חצי חבילה שמרים יבשים
מלח
2 כפות שמן זית
מים

תוספות:

חציל
עגבניות שרי
קופסת אנשובי
גבינת ברי

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח עם השמרים, השמן והמלח, ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונוח ללישה. 2. שמים בקערה במקום חמים לתפיחה, עד להכפלת הבצק (עד שעה). 3. קולים את החציל על הגריל, מוציאים את בשר החציל ומועכים במזלג. 4. מתבלים לפי בטעם במלח ופלפל שחור. 5. צורבים את עגבניות השרי על הגריל. 6. לאחר שהבצק תפח פותחים אותו, מורחים עליו את החציל ומפזרים עגבניות שרי, אנשובי ופרוסות גבינת ברי. 7. מעבירים לתבנית וצולים על הגריל 10 דקות (אפשר כמובן גם לאפות בתנור רגיל: 12 דקות ב-200 מעלות).