לחמניות פרח שום
הלחמניות האלה של חנושה העבירו אותנו על דעתנו, ולא רק בגלל צורת הפרח היפה עם שן השום במרכז וענף התימין. הן פשוט כל כך רכות וריחניות, שמרגע שהן נכנסות לתנור אנחנו לא מצליחים לחשוב על שום דבר אחר
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-19-20 לחמניות אישיות:
1 קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר
1 כף מלח
חצי כוס שמן
2 וחצי כוסות ועוד כף (620 מ"ל) מים
לקונפי שום:
8 ראשי שום, מפורקים לשיניים וקלופים (או 2 כוסות שיני שום קלופות)
כפית אורגנו מיובש או 4-5 גבעולי תימין
כפית שטוחה מלח
1-2 כוסות שמן זית איכותי
אופן ההכנה:
1 הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את הנוזלים (מים ושמן) בהדרגה ולשים במשך 5 דקות רצופות. מוסיפים מלח ולשים עוד 3-4 דקות לפחות. מוציאים את הבצק למשטח משומן ולשים עוד כדקה בידיים משומנות.
2 מתפיחים את הבצק עד הכפלת נפח.
3 הקונפי: שמים את שיני השום בסיר קטן ומוסיפים את האורגנו/תימין, המלח ושמן הזית. השמן צריך לכסות את השום ולעבור אותו בחצי ס"מ (כל השיניים חייבות להיות שקועות). מניחים את הסיר מעל הלהבה הקטנה ביותר האפשרית ומבשלים 45-60 דקות, עד שהשום רך לחלוטין ונימוח והשמן סופג את טעמי השום.
4 חוזרים לבצק: מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 90 גרם. מגלגלים כל כדור לרצועה וקולעים לצורת פרח (ראו בסרטון). מתפיחים 20-30 דקות.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות.
6 מורחים את הלחמניות בשמן של הקונפי שום ומשבצים שן שום במרכז כל פרח. מוסיפים ענף תימין (או כל עשב תיבול אחר), מפזרים מלח ופלפל ואופים עד הזהבה – בערך 14 דקות, תלוי בתנור.
7 כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותן במעט מאוד שמן שום מהקונפי, בשביל הברק.