פוקצ'ה של אייל שני
לחם ביתי משגע, שמפונק בשמן זית ומלח גס איך שהוא יוצא מהתנור
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1 ק"ג קמח לבן ללחם
11 גרם שמרים יבשים (כף גדושה)
22 גרם מלח ים דק (כף ועוד טיפה)
45 גרם סוכר (4 כפות)
2 כפות שמן זית
680 גרם מים (3 כוסות פחות 3 כפות)
מעל הפוקצ'ה:
שמן זית בנדיבות
רוזמרין
מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה:
1 מלהיטים את התנור לטמפרטורה מקסימלית (כ-250 מעלות).
2 מנפים את הקמח לקערה עמוקה ומוסיפים את השמרים, המלח והסוכר. מערבבים היטב, מוסיפים את שמן הזית ואת כל המים בבת אחת ומערבבים בשתי הידיים במשך 7 דקות.
3 מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה, ומניחים ל-45 דקות.
4 מפילים את הבצק באגרופים עד שכל הנפח יורד, מכסים, ומניחים לתפוח עוד 30 דקות.
5 מכדררים 6 כדורים ומניחים על משטח מקומח. מגלגלים אותם פעם אחת.
6 מניחים לכדורים לתפוח 20 דקות. פותחים את הכדורים בין שתי כפות הידיי, מורחים במעט שמן זית ומכניסים לתנור (רצוי על אבן אפייה, סביר שתצטרכו 3 סבבי אפייה). אופים כמה דקות עד שמזהיב.
7 כשמוציאים מהתנור מזלפים עוד שמן זית ומפזרים מלח ים ורוזמרין טרי קצוץ. מחזירים את הפוקצ'ה לתנור ל-2 דקות. מוציאים ואוכלים.