אוכל
צילום׃ Anna Shepulova, ShutterStock

פוקצ'ה של אייל שני

לחם ביתי משגע, שמפונק בשמן זית ומלח גס איך שהוא יוצא מהתנור

אייל שני | מבשלים ביחד | פורסם 13/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 2057 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג קמח לבן ללחם

11 גרם שמרים יבשים (כף גדושה)

22 גרם מלח ים דק (כף ועוד טיפה)

45 גרם סוכר (4 כפות)

2 כפות שמן זית

680 גרם מים (3 כוסות פחות 3 כפות)

מעל הפוקצ'ה:

שמן זית בנדיבות

רוזמרין

מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:

1 מלהיטים את התנור לטמפרטורה מקסימלית (כ-250 מעלות).

2 מנפים את הקמח לקערה עמוקה ומוסיפים את השמרים, המלח והסוכר. מערבבים היטב, מוסיפים את שמן הזית ואת כל המים בבת אחת ומערבבים בשתי הידיים במשך 7 דקות.

3 מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה, ומניחים ל-45 דקות.

4 מפילים את הבצק באגרופים עד שכל הנפח יורד, מכסים, ומניחים לתפוח עוד 30 דקות.

5 מכדררים 6 כדורים ומניחים על משטח מקומח. מגלגלים אותם פעם אחת.

6 מניחים לכדורים לתפוח 20 דקות. פותחים את הכדורים בין שתי כפות הידיי, מורחים במעט שמן זית ומכניסים לתנור (רצוי על אבן אפייה, סביר שתצטרכו 3 סבבי אפייה). אופים כמה דקות עד שמזהיב.

7 כשמוציאים מהתנור מזלפים עוד שמן זית ומפזרים מלח ים ורוזמרין טרי קצוץ. מחזירים את הפוקצ'ה לתנור ל-2 דקות. מוציאים ואוכלים.