אוכל
תמונת AVI׃ מאסטר שף

פאי בצל וגבינות

פאי טעים ופשוט להכנה, מתאים לכל ארוע וארוח

רן וסילבר | מאסטר שף | פורסם 11/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.7 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לבצק:

400 גרם (3 כוסות פחות 1 כף גדושה) קמח לבן
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
160 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
חלמון
3 כפות שמנת לבישול
מים קרים על פי הצורך (2-3 כפיות, לא יותר)

למלית:

250 ג"ר גבינת מסקרפונה
150 ג"ר פרמזן
1 ביצה
2 בצלים קלופים וחתוכים לפרוסות
1/2 חבילה חמאה

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: מכניסים קמח למעבד מזון, מוסיפים חמאה, חלמון, מלח ומים קרים. מעבדים עד לקבלת בצק. מוציאים מהמעבד וממשיכים ללוש כדקה ביד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.

2 מסדרים את הבצק בתבנית פאי, מכסים בנייר כסף וממלאים בחומוס או שעועית כדי שלא יתפח. אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות ונותנים לו לנוח. 

3 מכינים מלית: מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה חלקית, ומקררים לטמ"פ החדר.

4 מערבבים את הגבינות עם הבצל והביצה ומתקנים טיבול עם מלח ופלפל.

5 שופכים את התערובת על גבי בסיס הפאי האפוי חלקית.

6 מכניסים לתנור (180 מעלות) עד שמזהיב כ-20 דקות.