קלצונה
מאפה בצק חלומי שמקורו באיטליה, ולא, אי אפשר להשוות אותו לבורקס
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
לבצק
½ 2 כוסות קמח לבן
½ 1 כפיות שמרים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
2 כפות שמן קנולה או שמן תירס
1 כוס מים פושרים
לרוטב עגבניות:
2 קופסאות עגבניות מקולפות (יש למעוך בעזרת מזלג)
1 כפית סוכר
1 בצל קצוץ
4 כפות שמן זית
שן שום כתושה
4 עלי בזיליקום
מלח/פלפל
מצרכים נוספים:
גבינת מוצרלה מגורדת
גבינת מוצרלה טרייה (במים) פרוסה
עלי אורגנו
שמן זית
עלי בזיליקום לקישוט
אופן ההכנה:
אופן הכנת הבצק:
1 מערבבים במעבד מזון את כל המרכיבים עד שהופך לכדור בצק אחיד.
2 מעבירים למשטח ולשים את הבצק מספר דקות. מגלגלים לכדור ומעבירים לקערה מקומחת. מכסים עם מגבת מטבח ומניחים בצד לשעה עד שעתיים עד שהבצק תופח.
אופן הכנת רוטב העגבניות:
1 מחממים מעט שמן זית במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
2 מוסיפים את העגבניות ומתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את השום, הבזיליקום, הסוכר ורבע כוס מים. מבשלים על אש נמוכה ומכסים את המחבת.
3 לאחר 10 דקות מערבבים ומסירים את המכסה ומבשלים עוד 5 דקות (עד שהרוטב מסמיך) ומניחים בצד לצינון קל.
אופן הכנת הקלצונה:
1 מחלקים את הבצק לארבע חתיכות ומרדדים כל חתיכה בנפרד לעיגול בינוני בעובי ½ ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית ומורחים את רוטב העגבניות (נא להקפיד למרוח רק בחצי עיגול ולהשאיר שוליים נקיות של 2 ס"מ).
2 מפזרים מעל את הרוטב את העגבינות וכל שאר התוספות.
3 מפזרים קצת אורגנו ומזלפים מעל כל קלצונה שמן זית.
4 מקפלים את החצי הנקי של הבצק מעל החצי עם הרוטב והגבינה על מנת ליצור חצי ירח. מקפלים את השוליים של החצי ירך קלפי מעלה, מגלגלים פנימה ומהדקים עם האצבע.
5 מכניסים לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-15-20 דקות עד שהקלצונה תפוח ושחום.