אוכל

קלצונה

מאפה בצק חלומי שמקורו באיטליה, ולא, אי אפשר להשוות אותו לבורקס

איריס כספי | mako אוכל | פורסם 20/11/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבצק

½ 2 כוסות קמח לבן

½ 1 כפיות שמרים

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

2 כפות שמן קנולה או שמן תירס

1 כוס מים פושרים

לרוטב עגבניות:

2 קופסאות עגבניות מקולפות (יש למעוך בעזרת מזלג)

1 כפית סוכר

1 בצל קצוץ

4 כפות שמן זית

שן שום כתושה

4 עלי בזיליקום

מלח/פלפל

מצרכים נוספים:

גבינת מוצרלה מגורדת

גבינת מוצרלה טרייה (במים) פרוסה

עלי אורגנו

שמן זית

עלי בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבצק:

1 מערבבים במעבד מזון את כל המרכיבים עד שהופך לכדור בצק אחיד.

2 מעבירים למשטח ולשים את הבצק מספר דקות. מגלגלים לכדור ומעבירים לקערה מקומחת. מכסים עם מגבת מטבח ומניחים בצד לשעה עד שעתיים עד שהבצק תופח.

אופן הכנת רוטב העגבניות:

1 מחממים מעט שמן זית במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.

2 מוסיפים את העגבניות ומתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את השום, הבזיליקום, הסוכר ורבע כוס מים. מבשלים על אש נמוכה ומכסים את המחבת.

3 לאחר 10 דקות מערבבים ומסירים את המכסה ומבשלים עוד 5 דקות (עד שהרוטב מסמיך) ומניחים בצד לצינון קל.

אופן הכנת הקלצונה:

1 מחלקים את הבצק לארבע חתיכות ומרדדים כל חתיכה בנפרד לעיגול בינוני בעובי ½ ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית ומורחים את רוטב העגבניות (נא להקפיד למרוח רק בחצי עיגול ולהשאיר שוליים נקיות של 2 ס"מ).

2 מפזרים מעל את הרוטב את העגבינות וכל שאר התוספות.

3 מפזרים קצת אורגנו ומזלפים מעל כל קלצונה שמן זית.

4 מקפלים את החצי הנקי של הבצק מעל החצי עם הרוטב והגבינה על מנת ליצור חצי ירח. מקפלים את השוליים של החצי ירך קלפי מעלה, מגלגלים פנימה ומהדקים עם האצבע.

5 מכניסים לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-15-20 דקות עד שהקלצונה תפוח ושחום.