אוכל
צילום׃ Peredniankina, Shutterstock

לחמניות שום ועשבי תיבול

בשביל רובנו לחם שום הוא רק הפיצוי בכל פעם ששליח הפיצה מאחר בכמה דקות. אנחנו אומרים, עזבו אתכם מפיצה קנויה או איחורים, חממו את התנור ותתפנקו על הלחמניות הזהובות והמושלמות האלה

בל קפצן | mako אוכל | פורסם 23/03/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 1638 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (60 מנות):

לבצק:

1 קילוגרם קמח

5 כפות (50 גרם) שמרים טריים

5 כפות (60 גרם) סוכר

חצי כוס שמן זית איכותי

3 כוסות מים קרים

1 כף (18 גרם) מלח

לציפוי:

1 כוס שמן זית איכותי

5-6 שיני שום כתושות

מעט בזיליקום, קצוץ דק

מעט פטרוזיליה, קצוצה דק

מעט שמיר, קצוץ דק

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים.

2 מוסיפים את שמן הזית והמים ולשים כ-3 דקות במיקסר עם וו לישה במהירות אטית.

3 מוסיפים את המלח, לשים כ-3 דקות נוספות, מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים את הבצק בצד להתפחה של שעה.

4 אחרי שעה מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מעבירים את הבצק למשטח משומן קלות, קורצים כדורים בגודל פינג פונג ומעגלים אותם יפה.

6 מסדרים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של כ-3 ס"מ אחד מהשני.

7 מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את שמן הזית עם השום הכתוש, עשבי התיבול והמלח, ובעזרת מברשת סיליקון מורחים את התערובת על עיגולי הבצק.

8 מכניסים את התבנית לתנור ואופים 10 דקות, עד שהכדורים מתחילים להזהיב. מוציאים, מורחים שכבת ציפוי נוספת ומחזירים לתנור.

9 אחרי כ-20-25 דקות, כאשר הכדורים זהובים לגמרי, מוציאים את התבנית מהתנור. מניחים לצינון ומגישים.

* רוצים עוד? בואו לסדנאות האפייה של בל קפצן וקרן לוי

>> ולקינוח: פאדג' חמאת בוטנים עם שוקולד ופצפוצים

>> התנור לא נח: בייגלה ירושלמי במילוי כרישה וריקוטה

>> כל מתכוני המאפים שלנו