גאלט פסטו, זוקיני וקשקבל
זאת פיצה? זה קיש? לא ולא, מדובר בבן המשפחה המגניב יותר, הגאלט - בצק פריך עם תוספות טעימות וקיפול מרושל של השוליים. מרושל מרושל, אבל וואו כמה טעים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
גאלט מבצק פריך הוא אחד המאפים הכי קלים וזריזים להכנה שיש, וכמעט בכל אירוח יש אצלי אחד כזה. מכיוון שיש לנו צמחונים במשפחה, זה תמיד סוגר לי פינה בשבילם. הפעם הכנתי גאלט עם פסטו שתמיד יש לי בבית, גבינה מגוררת וזוקיני שלא דורשים אפילו בישול מקדים. הטעם וואו, העבודה מעטה יחסית והבצק כיפי לעבודה. אמרתם את זה, אמרתם מתכון לסוכה.
מרכיבים :
לבצק פריך (לגאלט אחד):
210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן רגיל
חצי כפית מלח דק
150 גרם חמאה מהמקרר, בקוביות
חופן עלי זעתר או אורגנו טריים
2 כפות מי קרח
למילוי:
פסטו (ראו מיד)
2 זוקיני
מלח
מעט שמן זית
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
100 גרם גבינת פטה או בולגרית
לפסטו:
חבילת עלי בזיליקום
רבע כוס שמן זית
חופן צנוברים לא קלויים
מעט מלח גס
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
לציפוי:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1 מכינים פסטו: טוחנים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מרקם משחתי. אם צריך, מוסיפים עוד שמן ו/או מלח.
2 שוטפים את הזוקיני ומנגבים. קולפים אותם בקולפן לפרוסות דקיקות לאורך.
3 מערבבים את הזוקיני בקערה עם מעט מלח ושמן זית (בידיים). מניחים בצד.
עוד מתכונים לסוכות
4 הבצק: בקערה גדולה או במעבד מזון מעבדים קמח, מלח, זעתר וחמאה לפירורים. מוסיפים מעט מים ומעבדים לבצק. אם צריך מוסיפים עוד מים, עד שהבצק מתגבש לכדור רך ונעים.
5 מחממים תנור ל-190 מעלות.
6 מקמחים היטב נייר אפייה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול גדול. מורחים רוטב פסטו ומשאירים שוליים נקיים.
7 מפזרים את גבינת הקשקבל באופן אחיד על הפסטו, ועליה מניחים את רצועות הזוקיני. מסדרים ככה שהם יכסו את הגבינה.
8 מפזרים מעל הזוקיני גבינה בולגרית.
9 מקפלים את שולי הבצק פנימה, ומברישים בביצה טרופה.
10 מעבירים לתבנית תנור ואופים 30-35 דקות, עד שהבצק שחום למראה והגבינות נראות שזופות. מעבירים את הטארט עם נייר האפייה לצלחת או מגש עץ גדול, פורסים ומגישים חם.