לחמניות מתוקות
לחמניות ביתיות, חמימות ומפנקות שכל הילדים אוהבים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
חצי קילוגרם קמח לבן מנופה
1 ביצה
75 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1-1.25 כוסות מים מינרליים
25 גרם שמרים טריים
חצי כף מלח ים דק
3 כפות סוכר דמררה בהיר
לציפוי
1 חלמון ביצה מדולל בכף מים
זרעוני שומשום לפי הצורך
אופן ההכנה:
1 לשים בקערה בינונית את כל חומרי הבצק, עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי. משהים את הבצק, מכוסה בניילון, בקערה להתפחה. 2. אחרי שעה מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בגודל פינג-פונג ומתפיחים מתחת לניילון על משטח מקומח עוד כחצי שעה. 3. בעזרת כף היד משטחים כל כדור בצק ללחמנייה שטוחה, ומעבירים למגש מקומח ומכוסה בנייר אפייה. משהים עוד כ-20 דקות להתפחה מתחת לניילון.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות. 5. מברישים בחלמון מדולל במעט מים ומפזרים שומשום בנדיבות.
6 אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות עם לחות (מניחים כמה קוביות קרח בתחתית התנור לפני שמכניסים את הלחמניות). אופים כ-15-20 דקות. כשהלחמניות מוזהבות, מוציאים מהתנור ומניחים על רשת צינון.