אוכל
צילום׃ דניאל לילה

לחמניות מתוקות

לחמניות ביתיות, חמימות ומפנקות שכל הילדים אוהבים

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 09/06/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

חצי קילוגרם קמח לבן מנופה
1 ביצה
75 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1-1.25 כוסות מים מינרליים
25 גרם שמרים טריים
חצי כף מלח ים דק
3 כפות סוכר דמררה בהיר

לציפוי

1 חלמון ביצה מדולל בכף מים
זרעוני שומשום לפי הצורך

אופן ההכנה:

1 לשים בקערה בינונית את כל חומרי הבצק, עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי. משהים את הבצק, מכוסה בניילון, בקערה להתפחה. 2. אחרי שעה מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בגודל פינג-פונג ומתפיחים מתחת לניילון על משטח מקומח עוד כחצי שעה. 3. בעזרת כף היד משטחים כל כדור בצק ללחמנייה שטוחה, ומעבירים למגש מקומח ומכוסה בנייר אפייה. משהים עוד כ-20 דקות להתפחה מתחת לניילון.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות. 5. מברישים בחלמון מדולל במעט מים ומפזרים שומשום בנדיבות.

6 אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות עם לחות (מניחים כמה קוביות קרח בתחתית התנור לפני שמכניסים את הלחמניות). אופים כ-15-20 דקות. כשהלחמניות מוזהבות, מוציאים מהתנור ומניחים על רשת צינון.