אוכל
צילום׃ מאפיית לחמים

לחמניות מוזלי שוויצרי

לחמניות מתקתקות וחגיגיות לכבוד ט"ו בשבט

אורי שפט | מאפיית לחמים | פורסם 21/01/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבצק

250 גרם קמח חיטה לבן
50 גרם קמח מלא
30 גרם סובין
20 גרם שמרים לחים
10 גרם מלח
250 גרם מים (כוס ורבע)

לתוספות

30 גרם גרעיני חמנייה
30 גרם פרג
1 יחידה תפוח עץ חתוך לקוביות 1*1 ס"מ
60 גרם תמרים לחים מסוג מהג'ול
40 גרם אגוזים מכל סוג שאתם אוהבים
35 גרם דבש

לציפוי

שיבולת שועל
גרעיני חמנייה
גרעיני דלעת

אופן ההכנה:

1 שוקלים את כל החומרים ומנפים את הקמח. 2. בקערת המיקסר – יוצקים המים, מוסיפים את השמרים וממיסים. מוסיפים את הקמח, הסובין והמלח ולשים בעזרת וו הלישה במיקסר. 3. סה"כ לישה כ- 10 דקות עד קבלת בצק רך ואלסטי. 4. יוצרים כדור ומחזירים לקערת המיקסר. מכסים במגבת לחה ל- 20 דקות. 5. מוציאים את הבצק לשולחן ומערבבים את הפירות, הגרעינים,האגוזים והדבש ע"י קיצוץ ביחד הבצק. אין לערבב יותר מידי (לשמירת מראה אמורפי). 6. טובלים בציפוי ומניחים על מגש אפייה 20 יחידות בגודל שווה. 7. משאירים להתפחה סופית למשך 30 דקות. 8. אופים בתנור בחום 180 מעלות כ- 18 דקות.