מתכון לחצ'פורי
מאפה גרוזיני עם שלל גבינות וביצה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
לבצק:
500 גרם קמח מנופה
30 גרם שמרים יבשים
30 גרם סוכר
1 כוס מים פושרים
חופן מלח
20 מ"ל שמן זית
למילוי:
200 גרם גבינת חמד
200 גרם ריקוטה
200 גרם צפתית
2 ביצים
גביע גבינה לבנה 5%
לסיום:
5 ביצים
אופן ההכנה:
1 מערבבים קמח, שמרים וסוכר ביחד, ומניחים בצד למשך 10 דקות. 2. מוסיפים מלח ומים ולשים את התערובת לקבלת בצק אחיד ונעים למגע. 3. מכסים את הבצק במגבת ומניחים לתפיחה כ-40 דקות. 4. מחממים תנור ל-200 מעלות. מכניסים את כל הגבינות לקערה, שוברים ביצים ומערבבים ביחד. 5. כשהבצק תפח ומוכן, מחלקים אותו ל-5 חלקים שווים. מרדדים כל חלק בעזרת ידיים בלבד. 6. ממלאים בתערובת הגבינות וסוגרים את הצדדים בלבד, כך שתתקבל מעין סירה. מניחים על תבנית אפייה. 7. כשכל חמש הסירות מוכנות, אופים אותן בתנור כ-15 דקות. 8. מוציאים מהתנור, שוברים לאמצע הסירה ביצת עין ואופים עוד כ-6 דקות. מגישים עם ירקות.