אוכל
צילום׃ Amy Renzulli, Istock

בורקס ממולאים בתפוחי אדמה מתובלים

מאפי תפוח אדמה קטנים ממולאים בכל טוב

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

¼ כוס מים
½ כוס שמן זית
50 גרם חמאה
1 כף חומץ
½ קילו קמח
½ כף מלח

למילוי

5 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל ירוק חריף מנוקה מחרצנים, קצוץ דק
1 כפית גרגירי כמון שלמים
1 כפית גרגירי כוסברה שלמים
1 כפית כורכום
6 תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לרבעים
½ כוס כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 חלמון ביצה טרוף במעט מים
מעט קצח

אופן ההכנה:

1 לשים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר לבצק חלק ואחיד. לשים כחמש דקות. מכסים ומקררים כשעה. 2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 3. הכנת המילוי: מחממים את השמן בסיר עמוק, מוסיפים את השום, בצל, פלפל חריף, גרגירי כמון וכוסברה. מטגנים תוך ערבוב כשלוש דקות. 4. מוסיפים את תפוחי האדמה והכורכום וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד דקה. 5. בתהליך הערבוב שוברים ומפוררים מעט את תפוחי האדמה, לגושים. 6. מקררים היטב את התערובת. 7. מרדדים את הבצק לעלה דק. חותכים ממנו עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ. 8. שמים במרכז כל עיגול בצק כף גדושה מהמילוי, מקפלים מחצית מעיגול הבצק על המילוי, צובטים ומהדקים את שולי עיגול הבצק אלה לאלה ומניחים את הבורקס על תבנית אפיה המרופדת בנייר אפיה. 9. מורחים בחלמון ביצה טרוף במעט מים ומפזרים מעט קצח. 10. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שהמאפים שחומים ומבריקים