תמונת AVI׃ mako
מאפה כבדים עם מנגולד וסלרי
חגיגה אפויה של כבדי עוף. מגישים לצד סלט עגבניות פיקנטי, ועפים לשמיים
סתיו כהן | מאסטר שף
| פורסם 01/05/12
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לבצק:
כוס וחצי קמח
1 חלמון
100 גרם חמאה
קורט מלח
2-3 כפות מים
למלית:
כבדים קצוצים בגודל ס"מ
בצל
3-4 עלי מנגולד
3-4 ענפי סלרי
מלח ופלפל
שמן לטיגון
לסלט:
עגבניות
בצל סגול
פלפל חריף
מלח
שמן זית
לימון
אופן ההכנה:
1 מעבדים במיקסר עם וו לישה את הקמח, החלמון, החמאה והמלח. מוסיפים מים וממשיכים לעבד עד שהבצק אחיד.
2 קוצצים בצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף. קוצצים בינוני את עלי המנגולד והסלרי ומוסיפים. כשהנפח שלהם יורד מוסיפים את הכבדים, מלח ופלפל ומטגנים הכל יחד.
3 מרדדים את הבצק ומסדרים אותו בתבנית, כולל הדפנות (לא משתמשים בכולו). מסדרים את המלית ומכסים בשכבה נוספת של בצק.
4 אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 25-30 דקות.
5 לסלט: קוצצים עגבניות, בצל סגול ופלפל חריף ומתבלים במלח, שמן זית ולימון. מגישים עם המאפה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!