אוכל
תמונת AVI׃ mako

מאפה כבדים עם מנגולד וסלרי

חגיגה אפויה של כבדי עוף. מגישים לצד סלט עגבניות פיקנטי, ועפים לשמיים

סתיו כהן | מאסטר שף | פורסם 01/05/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

כוס וחצי קמח

1 חלמון

100 גרם חמאה

קורט מלח

2-3 כפות מים

למלית:

כבדים קצוצים בגודל ס"מ

בצל

3-4 עלי מנגולד

3-4 ענפי סלרי

מלח ופלפל

שמן לטיגון

לסלט:

עגבניות

בצל סגול

פלפל חריף

מלח

שמן זית

לימון

אופן ההכנה:

1 מעבדים במיקסר עם וו לישה את הקמח, החלמון, החמאה והמלח. מוסיפים מים וממשיכים לעבד עד שהבצק אחיד.

2 קוצצים בצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף. קוצצים בינוני את עלי המנגולד והסלרי ומוסיפים. כשהנפח שלהם יורד מוסיפים את הכבדים, מלח ופלפל ומטגנים הכל יחד.

3 מרדדים את הבצק ומסדרים אותו בתבנית, כולל הדפנות (לא משתמשים בכולו). מסדרים את המלית ומכסים בשכבה נוספת של בצק.

4 אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 25-30 דקות.

5 לסלט: קוצצים עגבניות, בצל סגול ופלפל חריף ומתבלים במלח, שמן זית ולימון. מגישים עם המאפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!