אוכל
צילום׃ istockphoto

חלת שבת משובחת

חלה טעימה גם בימי חול

יניב גור אריה | mako | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

650 גרם קמח לחם
10 גרם שמרים יבשים
125 גרם חמאה רכה
30 גרם סוכר
10 גרם מלח
250 גרם חלב
3 ביצים
10 גרם משפר אפייה

למריחה

חמאה מומסת

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

מערבבים קמח, מלח, סוכר ומשפר אפייה בקערת המיקסר. מערבבים ביצים וחלב ומוזגים על הקמח, מפזרים על הנוזלים את השמרים ולשים את כל המרכיבים כ-4 דקות. מוסיפים את החמאה הרכה בהדרגה וממשיכים ללוש עוד 4-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד, חלק ורך. בהתחלה הבצק קצת דביק , לא להיבהל ולא להוסיף קמח, רק להמשיך ללוש, עד שהבצק גמיש ונח לעבודה אבל עדיין רך מאוד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בחמאה מומסת והופכים אותו בקערה עד שהוא משומן מכל צדדיו. מכסים ומניחים לתפוח, עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה. מחלקים את הבצק ל- 3. מרדדים כל חלק לעלה דק ומגלגלים לנקניק, קולעים את 3 נקניקי הבצק לצורת חלה, מניחים בתבנית לחם משומנת בחמאה ומקומחת ומתפיחים עוד כ- ½ שעה, עד הכפלת הנפח. מורחים את החלה בביצה טרופה, מחממים תנור ל- 190 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית עם מים רותחים. אופים 20 דקות. מוציאים את תבנית המים ואופים עוד 20 דקות. מוציאים את החלה מהתבנית ואופים עוד 20 דקות עד שהחלה מוכנה. מצננים על רשת לפחות שעה לפני שפורסים את החלה.