אוכל

משולשי פילו במילוי גבינות ודובדבנים

מאפה שהוא כולו דובדבן

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 06/05/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

12 יריעות פילו מופשרות היטב
30 גרם חמאה מומסת
חצי כוס שקדים טחונים
חצי כוס סוכר

למילוי

250 גרם דובדבנים מגולענים וחצויים
30 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף קליפת לימון מגורדת
750 גרם גבינת ריקוטה טרייה

אופן ההכנה:

1 במחבת רחבה שמים את החמאה וכשהיא חמה מאד, מוסיפים את הסוכר, מיץ וקליפת הלימון ומבשלים כשלוש דקות. מוסיפים את הדובדבנים, מבשלים יחד עוד שלוש דקות. מסננים ומקררים היטב.2. מערבבים את הדובדבנים הקרים עם הגבינה.3. מורחים יריעת בצק בחמאה ומפזרים עליה שקדים וסוכר. מקפלים את הבצק לאורכו לשלושה חלקים, כך שמתקבל "פס" בצק צר וארוך. שמים בקצה רצועת בצק כף גדושה מילוי ומקפלים שוב ושוב למשולש. מדביקים בקצה עם דבק קמח.4. מורחים בביצה טרופה, ואופים בחום של 200 מעלות כעשר דקות.