אוכל
צילום׃ מסעדת טאטי

לחם פיסטוק ופולי קקאו

מתכון ייחודי ללחם מפנק בגוון מתקתק

| מסעדת טאטי | פורסם 25/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

600 גרם קמח לחם (שטיבל 2)
8 גרם שמרים יבשים או 22 גרם שמרים טריים
100 גרם סוכר לבן
200 גרם חלב
50 גרם מחית פיסטוק (להשיג בחנויות למוצרי קונדיטוריה)
15 גרם מלח
25 גרם פולי קקאו (להשיג בחנויות למוצרי קונדיטוריה)
80 גרם חמאה
120 גרם פיסטוק קלוי וגרוס
4 חלמונים

אופן ההכנה:

1 בקערת מיקסר לשים: קמח, שמרים, סוכר, חלב, מחית פיסטוק וחלמונים. לשים את הבצק במשך 2 דקות במהירות נמוכה.

2 מוסיפים את המלח ולשים עוד 8 דקות במהירות בינונית.

3 כשהבצק אלסטי ומבריק מוסיפים את החמאה ולשים עוד 2 דקות עד שהבצק חלק.

4 מוסיפים במהירות נמוכה את הפיסטוק ופולי הקקאו.

5 מוציאים את הבלילה מהמיקסר ומניחים לבצק לתפוח במשך שעה. לאחר שעה תופחים על הבצק ומוציאים את האוויר. מניחים לעוד שעה.

6 מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים, יוצרים מכל כדור כיכר לחם ומניחים בתבנית אפייה.

7 מתפיחים את הלחם עד שהוא מכפיל את נפחו (התהליך עשוי לקחת בין שעה לשעתיים, תלוי בחום החדר).

8 מורחים ביצה על פני הלחם ומפזרים פיסטוק גרוס (לא חובה).

9 אופים בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות או עד שהלחם מוכן. הלחם מוכן כשהוא משמיע קול חלול בזמן שטופחים עליו.